Lucrările de modernizare a Aeroportului Transilvania au început încă din anul 2017, iar după finalizare valoarea investițiilor realizate va depăși suma de 70 milioane de lei.
Investițiile în dezvoltarea aeroportului nu s-au terminat încă, în prezent este în proces de evaluare proiectul cu finanțare nerambursabilă din fonduri UE pentru dotarea cu sistem de securitate a Aeroportului și construire stație de pompieri, precum și proiectul pentru extinderea terminalului de pasageri și a platformei de îmbarcare-debarcare pasageri”, a explicat președintele CJ, Péter Ferenc.
„Dezvoltarea Aeroportului este esențială pentru județul Mureș. Lucrările în curs vor contribui la creșterea siguranței operaționale a Aeroportului, acesta va fi mai modern și în conformitate cu standardele din Uniunea Europeană. Ne străduim să atragem companiile aeriene și lor să merite să aleagă Târgu Mureșul. Scopul nostru ar fi să avem câți mai mulți beneficiari ai acestui Aeroport modern. Datorită poziției geografice favorabile – linia de cale ferată, drumul european E60 și viitoarea autostradă a Transilvaniei de Nord – Aeroportul și astfel și județul Mureș și județele învecinate să devină un important centru turistic și de afaceri”, a spus vicepreședintele CJ, Kovács Mihály Levente.
Din componentele acestor lucrări ample:
- proiectarea sistemului de drenare și colectare a apei pluviale,
- construirea unei stații de tratare a acestora.
- investiția este finalizată în proporție de 90%.
- Pe 23 martie a început construirea stației de pompare, compusă din 4 bazine/cămine subterane submersibile și un cămin subteran pentru grupul electrogen, iar antreprenorul are la dispoziție trei luni pentru a finaliza lucrările.
- sistemul de balizaj luminos de cat II. OACI la calea de rulare Alfa și platforma de îmbarcare/debarcare pasageri numărul 2 se apropie, de asemenea, de finalizare.
- au fost achiziționate două cazane noi de ultimă generație și înlocuite conductele de transport a agentului termic din canalul termic.
- urmează achiziționarea și instalarea unui sistem de încălzire cu energie regenerabilă (solară) cu 21 de panouri, care vor asigura 54 la sută din energia termică.
Lucrările, cu o valoare aproape 14 milioane de lei, au fost suportate din bugetul județean de către Consiliul Județean Mureș.
Poze: Henn Attila””
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.