Cei mai mulți îl folosesc ca să-și sune părinții, dar și aceștia sunt tot mai bine echipați cu smartphone-uri și device-uri inteligente. Probabil că nepoții noștri vor citi despre el doar în cărțile de istorie a tehnologiei.
La 28 de ani de la apariția telefoanelor mobile în România, posturile fixe au devenit o raritate care pe unii mai degrabă îi incomodează decât să-i ajute.
Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, consultate de HotNews.ro, în România anului 2023 mai erau puțin peste 17 posturi fixe de telefon la 100 de familii.
Cele mai multe le are Capitala, urmată de județele Timiș și Cluj. La polul opus, în topul județelor cu cele mai puține conexiuni fixe, regăsim Teleorman și Giurgiu, cu mai puțin de 10 conexiuni fixe/100 de familii.
În topul minutelor vorbite anul trecut județul Mureș se află pe locul 5, cu 15,7 milioane de minute vorbite la telefonul fix.
Cei mai ”vorbăreți” (măsurat în minute/locuitor/an) sunt tot bucureștenii, urmați de clujeni și sibieni. La polul opus, cel mai puțin își petrec la telefonul fix locuitorii din Tulcea, Sălaj și Giurgiu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.