Oana Turcu, elevă la Colegiul Economic Transilvania și membru al echipei câștigătoare în competiția Business Plan ne-a dat amănunte legat de succesul demersului lor: „Azi în data de 06.05.2014, am participat împreuna cu colegul meu Muntean Cozoş Teodor la competiţia Business Plan etapa regională, în cadrul căreia am câştigat locul I, clificandu-ne la etapa naţională. Ca şi concurenţi i-am avut pe reprezentanţii judeţelor Alba Iulia, Sibiu, Braşov, Harghita şi Covasna, în total 6 firme printre care si firma reprezentată de către mine si colegul meu sub denumirea de Vitactiv, având ca obiecte de activitate Consultanţa nutritională şi consultanţa sportivă. Am tratat acest proiect, respectiv concurs cu cea mai mare seriozitate, având perspective reale. Evenimentul s-a desfăşurat la Camera de Comerţ Mureş sub atenta coordonare a doamnei director adjunct din cadrul Colegiului Economic ,,Transilvania’’ Bălan Sorina, fiind şi o membră a juriului, alături de ceilalţi 5 membrii”
”Formarea de noi firme este esenţială pentru vitalitatea economică. Se presupune că efectele activităţilor antreprenoriale sunt benefice în mai multe privinţe. Educația tinerei generații în spirit antreprenorial, devine o premiză a dezvoltării economice, elevii de astăzi vor deveni mai independenți și mai încrezători în propriile lor acțiuni, ideile lor vor deveni proiecte viabile!
Marea provocare este, că aceste planuri de afaceri prezentate astăzi, de cele mai bune echipe din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita,Sibiu și Mureș să poată fi aplicate în viața reală, iar ideile de afaceri să dea roade.
Comisia de evaluare a avut spre studiu înaintea competiției planurile de afaceri, iar astăzi elevii și-au prezentat ideile de afaceri și a avut șansa să răspundă întrebărilor juriului format din specialiliști, de la care au primit aprecieri și sfaturi bune de urmat.
Felicitări tuturor participanților!” (prof. Bălan Sorina –Mihaela)
„Învaţă pentru a fi leader; cunoaşte pentru a fi responsabil, îndrăzneşte pentru a depăşi orizontul. Poate pentru unii, cele spuse mai sus reprezintă doar un joc de cuvinte, pentru mine însă înseamnă drumul spre a fi un bun antrepenor. Fiecare ne naştem cu aceste calităţi, dar doar o parte avem posibilitatea de a le transforma în deprinderi. Drumul spre succes este adesea presărat cu obstacole, dar trebuie să ştim mereu care este obiectivul nostru, şi astfel să luptăm să îl împlinim. Trăim într-o lume a schimbării, a dezvoltării continuue, într-o societate care caută mereu noi oportunităţi, noi oferte, şi astfel fiecare idee trebuie valorificată la maxim şi transpusă într-un business plan. Mă bucur nespus de mult, să văd tineri interesaţi de a face diferenţa, tineri cu spirit antreprenorial care ştiu să îşi valorifice calităţile.
Mă simt onorat să particip la acest eveniment, şi nu pot decât să felicit organizatorii pentru această minunată idee. Elevilor, antreprenori în devenire, le urez mult succes, multă voinţă, şi poate cine ştie, într-un viitor nu prea îndepărtat să devenim parteneri pe piaţa naţională şi de ce nu internaţională.”
CEO CisGAZ SA, Horaţiu Sebastian Călugăr (sponsor principal al evenimentului)
”Competiția Business Plan este singura competiție națională in care elevilor le este oferită șansa de a-și testa cunoștințele antreprenoriale. Din 2008, de la prima ediție, competiția a devenit din ce în ce mai bună, din ce în ce mai puternică. Am pornit de la 200 de firme implicate în faza locală de atunci (prima dintre fazele competiției, urmată fiind de faza județeană, faza regională și faza națională), până la 379 de firme implicate anul acesta in „joc”.
In regiunea centru… în acest an am pornit cu 53 de firme de exercițiu din 10 școli, ajungând în această fază 6. Cele mai bune. Firme de exercițiu care au dovedit ca sunt cele mai bune, care s-au implicat activ în activitatea firmei de exercițiu, care au pus pe hârtie un plan de afaceri, cel mai bun din județul pe care îl reprezintă.
Vă doresc să ajungeți să puneti în practică ideea pe care astăzi o prezentați și să știți că prin faptul că vă aflați aici sunteți niște învingători, indiferent de rezultatul competiției.” (comunicat transmis de Cătălin Hănțulie, Inspector de specialitate CNDIPT București)
”Am fost invitată și sunt onorată să fac parte din juriul competiției regionale „Business Plan”, organizată în acest an de Colegiul Economic Transilvania din Tg Mureș.
Am primit spre studiu planurile de afaceri ale echipelor de elevi care intră în competiție. Le-am citit și sunt impresionată. Sunt planuri viabile, cu viziune, se vede ca s-a muncit la ele cu multă seriozitate. Sunt foarte interesante aspectele descrise la capitolul „Premise ale dezvoltării pe piața reală”.
”Mă bucur când constat, cu exemple concrete, nu cu vorbe, că nu e totul pierdut și că avem suficiente motive să fim optimiști și să avem încredere în generațiile care vin, pe care obișnuim să-i catalogam drept niște „pierde-vara” ” (Membru juriu – Cora Muntean)
”Competiția „Business Plan” pentru mine a reprezentat o nouă experiență, în urma careia am realizat că există destul de mulți tineri in țara noastră care au idei de afaceri bune, aplicabile în viața de zi cu zi, idei care ar avea multe beneficii asupra societății, dar mai ales pe piața muncii, reușind să participe la dezvoltarea economiei și să creeze noi locuri de muncă.
A fost o plăcere să cunosc tineri dornici de a pune în practică planurile de afaceri pe care le-au prezentat și mă simt onorată, datorită faptului că planul de afaceri prezentat de colegii mei a fost cel mai bine apreciat de membrii juriului, reușind să se claseze pe primul loc pe podium și să se califice la etapa națională. Vreau să felicit întreaga echipă alaturi de care am lucrat la organizarea acestui eveniment, membri juriului, sponsorii, fără de care acest eveniment nu avea loc, dar nu în ultimul rând elevii care s-au implicat și au participat la această competiție.” (echipa de organizare – eleva Andreea Ștefan, Colegiul Economic ”Transilvania” Tg. Mureș)