Biró Botond Boldizsár este „Bucătarul de parfumuri” din Târgu Mureș, al cărui restaurant din Budapesta este deja sold out până în octombrie.
Biró Botond Boldizsár este un chef dar și parfumier originar din Târgu Mureș, care în prezent trăiește în Budapesta unde are un restaurant unic, deoarece este situat într-un apartament.
Restaurantul este situat mai exact la etajul inferior al unui bloc, inconjurat de vecini care traiesc in cea mai mare liniste. Nu există certuri, nici plângeri, pentru că restaurantul – care poate găzdui doar 14 persoane o dată – funcționează în liniște și discret. Cu toate acestea, este foarte popular, deoarece bucătarul Biró Botond Boldizsár, originar din Târgu Mureș, gătește mese aromate în bucătăria sa. Adică cine cu cinci feluri inspirate din diferite parfumuri. Businessul are un mare succes, deoarece Botond nu are nici măcar un loc liber până în octombrie.
Intrând în restaurant avem senzația că pășim în casa cuiva: în fața noastră este un hol de intrare, baie, bucătărie și sufragerie, aproape că ne descălțăm când observăm că livingul amintește mai mult de interiorul de un restaurant exclusivist decât un apartament, deoarece este înfrumusețat de scaune, mese și elemente de design într-un aspect curat.
Biró Botond Boldizsár: Pentru a înțelege ce înseamnă parfumerie, voi începe puțin mai departe cu planul „A”. În viața civilă, când nu gătesc, conduc un magazin de cosmetice naturale și bio. Myropolium, care este un cuvânt de origine greacă și înseamnă parfumerie. Din aceasta rezultă clar că, pe lângă tot felul de creme de față, loțiuni de corp și creme de mâini, mă ocup și de parfumuri cosmetice.
Parfumurile se bazează pe uleiuri esențiale 100% pure extrase din plante, rădăcini, flori și condimente naturale. Și dacă vorbim de mirodenii, pentru noi muritorii de rând, când vorbim de condimente, ne gândim cu siguranță la un ingredient de bucătărie pe care îl folosim pentru crearea de arome în timpul gătitului. Este suficient să menționăm doar rozmarin, busuioc, lămâie sau scorțișoară. Utilizarea lor este bine definită.
Restaurantul de apartament Béterv a fost creat practic pentru a organiza cine cu aromă, unde le prezintă oaspeților diversitatea acelorași ingrediente. Primul fel, este sub formă de parfum, iar apoi felurile următoare de mâncare sunt aromate cu același condiment.
Béterv și-a deschis porțile pentru oaspeții săi care caută ceva nou în noiembrie 2012, iar de atunci a fost locul de desfășurare a multor evenimente. De asemenea, se organizează cine combinate cu parfumuri în locații externe, chiar și în afara casei clientului. La Eger Wine Festival în 2016 a câștigat locul doi în competiția pentru cea mai bună asociere vin-mâncare cu o cramă Tokaj. Cine cu vinuri, degustări de vinuri, zile de naștere, petreceri de burlaci, evenimente de companie, chiar combinate cu discuții despre micul dejun, acestea sunt ofertele inedite ale restaurantului creat de mureșeanul Biró Botond Boldizsár.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.