Muzeul Județean, cu un patrimoniu de peste 200.000 de bunuri culturale, vizitat de 65.000 de persoane în 2024
Muzeul Județean, cu un patrimoniu de peste 200.000 de bunuri culturale, vizitat de 65.000 de persoane în 2024

Muzeul Județean, cu un patrimoniu de peste 200.000 de bunuri culturale, vizitat de 65.000 de persoane în 2024

Muzeul Județean Mureș, care deține un patrimoniu de peste 200.000 de bunuri culturale, unele de importanță internațională, a fost vizitat anul trecut de peste 65.000 de persoane, a anunțat, luni, conducerea instituției,

”Peste 65.000 de vizitatori la Muzeul Județean Mureș în 2024! Vă mulțumim că ne-ați fost alături și vă așteptăm și în 2025 cu expoziții captivante și experiențe de neuitat. Ce puteți vizita la Muzeu? Palatul Culturii – Secția de Artă cu colecții impresionante de artă clasică și contemporană, Secția de Științele Naturii, cu fascinanta lume a naturii, faunei și florei din regiune, Secția de Etnografie și Artă Populară – tradiții și meșteșuguri autentice, Secția de Istorie și Arheologie – comori istorice și vestigii din trecut, Parcul Arheologic de la Călugăreni – o incursiune în istoria antică. Vă așteptăm la toate locațiile noastre pentru a descoperi povești uimitoare și exponate deosebite”, a postat, luni, Muzeul Județean Mureș pe Facebook.


Muzeul Județean Mureș este una dintre cele mai mari instituții culturale ale județului Mureș, care funcționează în subordinea Consiliului Județean Mureș, având trei activități de bază: administrarea patrimoniului, cercetarea științifică și deschiderea către comunitate prin activitatea culturală și educativă. 
 
Potrivit site-ului instituției, Muzeul Județean Mureș deține un patrimoniu de peste 200.000 bunuri culturale – 80% din patrimoniul muzeului are o importanță locală și regională, o parte având și importanță națională și internațională.

”Spre exemplu, Fibula de la Suseni, Tezaurul de la Mădăraș, Depozitul de bronzuri de la Band și Tezaurul dacic de la Sânger, aflate în colecția Secției de Arheologie a muzeului; lucrări importante semnate de Tonitza, Grigorescu și Munkácsy, aflate în Galeriile de Artă; piese de orfevrărie de secol XVII, din colecția Secției de Istorie ș.a.m.d. Patrimoniul muzeului este valorificat prin expoziții permanente, temporare sau itinerante, prin simpozioane și sesiuni naționale de comunicări științifice, precum și prin articole și studii publicate în anuarul Marisia, care cuprinde trei fascicole: Archaeologia – Historia – Patrimonium, Etnografie – Etnologie – Antropologie și Științele Naturii – Pedagogie Muzeală, cât și prin alte reviste de specialitate din țară”, a precizat Muzeul Județean Mureș pe site-ul propriu. AGERPRES/(AS – redactor: Dorina Matiș, editor: Karina Olteanu, editor online: Gabriela Badea)

* Sursa foto: Muzeul Județean Mureș / Facebook.com