Ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional de Film de Scurt-metraj Alter-Native din Tîrgu-Mureș – pe lângă scurtmetrajele şi lungmetrajele incluse în program – se anunţă a fi bogată şi în experienţe muzicale şi spectacole inedite.
În prima zi a festivalului, miercuri, cu începere de la ora 20.30, publicul este invitat la un concert susţinut de The Tango Orchestra, care interpretează în principal piese de tango compuse de Tibor Cári. La pian va cânta însuşi compozitorul Tibor Cári, la acordeon Ilko Gradev (Bulgaria), la vioară Carmen Păulescu, la violoncel Attila Szabó J. Szabó, iar la contrabas Ștefan Cascaval. În calitate de invitat special va cânta alături de orchestră Attila Dolhai, actor şi cântăreț de operetă maghiară, laureat al Premiului Mari Jászai, și îndrăgita şi talentata cântăreață din Târgu Mureș, Krisztina Koszorus.
Joi, de la ora 20:45, cei interesaţi vor avea ocazia de a asculta concertul susţinut de trupa maghiară Nigun, singurul ansamblu de jazz din Europa, a cărui muzică îşi are rădăcinile în compozițiile evreiești din Europa Centrală și de Est. Trupa a avut multe turnee în Europa, dar a concertat şi dincolo de ocean, în New York și Washington DC.
Tot joi, de la ora 18, publicul poate urmări în Sala Mica a Palatului Culturii spectacolul lectură întitulat „Karpatenflecken”. Piesa lui Thomas Perle prezintă poveștile a trei generații de femei din umbra Carpaților transilvăneni, din aceeași patrie, dar din trei țări: bunica s-a născut în Regatul Român, fiica în Republica Populară și nepoata în Republica Socialistă. În limbile germană țipserească, română și maghiară, ele schiţează panorama istorică germano-maghiară-română influențată de conflictele politice violente ale ultimelor secole, de la imigrația germană din secolul al XVIII-lea, trecând prin național-socialism și căderea lui Ceaușescu, până la viața „mai bună” din Occident.
Vineri, de la ora 19.45, figurează în program spectacolul pentru oameni mari după Antoine de Saint-Exupery, „Micul prinţ”, în regia lui Ştefan Ruxanda. Trei actori – Dora Notarescu, Vlad Gălăţianu, Ștefan Ruxanda – cu trei instrumente îi poartă pe spectatori pe toate planetele vizitate de Micul Prinț, într-o poveste emoționantă, presărată cu personaje comice și situații inedite, toate acompaniate de muzică live.
Duminică, de la ora 20.00, va cânta pe scena Palatului Culturii vechiul prieten al festivalului, Földes László Hobo, însoțit de István Gál (tobe, percuție), Attila György (chitară bas), Csanád Igali (clape, voce) și Zoltán Kiss (chitare, tobe).