Arderea vegetației uscate ar trebui să se facă doar cu respectarea unor minime măsuri de siguranță după obținerea permisului de lucru cu focul. Emiterea permisului se face prin grija primarului de către şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă sau persoana desemnată în acest sens. Nerespectarea acestor prevederi constituie contravenții și se sancționează cu amendă de la 1000 la 2500 de lei, conform HGR 537/2007. Incendiile de vegetație zilnice însă dovedesc nerespectarea acestor prevederi. Ar fi interesant de știut câte permise de lucru cu focul au fost emise în ultima vreme și câte amenzi s-au dat celor care prin nerespectarea prevederilor legale au avut nevoie de intervenția pompierilor? Intervenția însemnând un volum apreciabil de resurse și costuri semnificative.
Pompierii de la Detașamentul Târgu Mureș au interveniot azi pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată lângă Centrul de transfuzii din municipiu, unde ardea vegetația pe o suprafață de 300mp, fără pericol de propagare. Un alt incendiu de vegetație uscată pe o suprafață de 40mp a atins și un stâlp de lemn, panou de comandă lângă calea ferată,în strada Koós Károly din municipiu, informează ISU Mureș.
Update ora 19.00
Într-un canal din municipiul Târgu Mureș ard materiale combustibile pe strada Spicului. Intervin pompierii militari de la Detașamentul Târgu Mureș.