Trei (3) turnuri de laparoscopie şi toracoscopie şi un (1) turn de laparoscopie şi endurologie au completat lista dotărilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, în anul 2019, ca urmare a alocării de fonduri de către Ministerul Sănătăţii. Valoarea totală a celor patru (4) echipamente performante se ridică la aproximativ 3,9 milioane de lei.
Cele trei (3) turnuri de laparoscopie şi toracoscopie au fost repartizate Blocului Operator Chirurgie Generală I, iar turnul de laparoscopie şi endurologie a fost achiziţionat pentru Blocul Operator al Secţiei Clinice Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică.
“Secţia Clinică Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică a fost dotată cu un aparat de laparoscopie. Trebuie să subliniez faptul că este o premieră pentru centrul nostru medical introducerea acestei aparaturi în chirurgia pediatrică. Există o tradiție și o experiență în chirurgia adultului, dar, de acum, vom deschide acest drum și în cazul copiilor. Se vor practica, cu acest echipament performant, intervenții minim invazive, moderne, în acord cu practicile actuale din statele dezvoltate. Aparatura ne va permite dezvoltarea în chirurgia diagnostică, digestivă, urologică, tumorală, precum și în cea de urgență. Suntem un centru medical de prestigiu, cu adresabilitate semnificativă din toată țara, astfel încât, dotarea cu acest laparoscop modern a devenit necesară, pentru a ne menține în rândul clinicilor importante din România”, a declarat Conf. Univ. Dr. Horea GOZAR, Şef Secţie Clinică Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică.
“Achiziționarea a trei turnuri de laparoscopie de ultimă generaţie în Clinica Chirurgie I din cadrul SCJU Târgu Mureş reprezintă pentru pacienţii noştri o nouă posibilitate de acces la standarde inalte de tratament chirurgical minim invaziv. Acestea sunt dotate cu truse de chirurgie laparoscopică avansată, chirurgie toracoscopică, chirurgie bariatrică şi afecţiuni ginecologice de graniţă.
Considerăm că acesta poate fi un nou început în abordarea laparoscopică a unei game largi de afecţiuni chirurgicale (toracice şi abdominale), lucru de altfel normal într-un spital public în care se doreşte performanţă şi în care calitatea serviciilor medicale rămâne dezideratul major.
Posibilităţile de dezvoltare a chirurgiei minim invazive avansate, consider ca va atrage un număr sporit de pacienţi şi, totodată, un număr tot mai mare de rezidenţi şi medici specialişti, în vederea dobândirii acestor tehnici.
Nu pot decât să mulţumesc conducerii spitalului pentru suportul real şi implicarea în asigurarea acestor dotări, având în centrul atenţiei pacienţii aflaţi în suferinţă”, a declarat Conf. Univ. Dr. Călin MOLNAR, Şef Secţie Clinică Chirurgie I.
“Anul 2019 poate fi declarat anul investiţiilor în aparatură medicală performantă în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Până în acest moment, din fonduri de la Ministerul Sănătăţii, am achiziţionat aparatură performantă în valoare de peste 12,5 milioane de lei şi, binenţeles, că până la sfârşitul anului vom mai avea şi alte echipamente. În acest proces de dotare cu aparatură medicală performantă au fost incluse majoritarea secţiilor din cadrul spitalului, precum şi blocurile operatorii. Toate aceste investiţii vor aduce un plus valoare Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, contribuind la modernizarea şi eficientizarea actului medical. Cu riscul de a mă repeta, trebuie să subliniez că principalii beneficiari ai acestor echipamente sunt pacienţii”, a declarat Dr. Claudiu PUIAC, manager Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.
Biroul de presă