Începând din acest an nu vom mai plăti bilet de intrare în Complexul Weekend ci doar pentru bazinele de înot. Astfel cei care doresc să intre în complex pentru a petrece timp la terase, pe terenurile de sport sau pentru a se plimba nu vor mai fi taxați. Bazinele vor fi însă împrejmuite cu un gard iar accesul se va face pe baza unui bilet. Vor exista două porți de acces și două de ieșire. Biletele vor fi sub formă de brățară sau electronice de tip cod QR. Prețul acestora va fi ca și în 2022 de 20 de lei pentru adulți și 10 lei pentru copii. Plătitorii biletelor vor putea intra și ieși din incinta bazinelor de mai multe ori într-o zi. Târgumureșenii vor beneficia de o reducere de 25%. Se dorește ca începând din acest an biletele să poată fi achiziționate și online iar plata la casierie să poată fi făcută și cu cardul.
Portik Vilmos, viceprimarul Târgu Mureșului a declarat, referitor la aceste schimări, că “această idee a venit din partea târgumureșenilor dar și a celor care își desfășoară activități comerciale în incinta complexului. Astfel, vor cumpăra bilete de intrare sau abonamente doar cei care vor folosi bazinele. Vor exista două porți de intrare, prevăzute cu turnicheți și două porți de ieșire. Accesul se va face cu brățări și cod QR iar cei care plătesc bilet vor putea intra și ieși de mai multe ori în ziua aceea din incinta bazinelor. De asemenea dorim să implementăm posibilitatea achiziționării biletelor în sistem online și cu cardul la casierie”.
Deschiderea sezonului estival 2023, programată pentru începutul lunii iunie va fi amânată din cauza unor aspecte birocratice care au apărut odată cu transformarea complexului, dintr-o structură din cadrul executivului târgumureșean, într-o entitate de sine stătătoare, cu personalitate juridică, denumită “Complexul Weekend”.
“Este, din păcate, o întârziere în ceea ce privește deschiderea sezonului. A durat mult, de exemplu până ce complexul a obținut toate documentele necesare de la Ministerul Finanțelor. De asemenea procedura pentru construirea acelui gard se află, încă, în derulare fiind nevoie de obținerea unor avize pentru eliberarea autorizației de construire. Se fac pași pentru implementarea sistemului de taxare, pentru procedurile de achiziție ale acestuia”, a declarat Portik Vilmos.
Viceprimarul a mai spus că, de exemplu, lucrările de decolmatare a bazinului pentru bărci au început cu o oarecare întârziere iar până acum s-au realizat doar cca. 20% din lucrările necesare. Menționăm faptul că astfel de lucrări de decolmatare nu s-au făcut de mai bine de 10 ani, cel puțin. Menționăm faptul că asemenea lucrări de decolmatare pe toată suprafața lacului de canotaj nu s-au mai făcut de mai bine de 30 de ani.
Dragoș Bardoși