Vă avertizăm că este greu să rezistați gustului pâinii cu cartofi, proaspăt scoasă din cuptor! Cea mai bună combinație este cu slănină și ceapă roșie. Pâinea de casă preparată cu ingrediente bune și după rețeta originală se poate păstra mai multe zile, deci este o alegere perfectă de suvenir din Covasna.
Kürtőskalácsul este cel mai cunoscut desert din zonă. La bază este un produs de patiserie cu rude chiar și în Suedia sau Germania. Prima rețetă cunoscută ce leagă colacii secuiești de meleagurile din Covasna a fost publicată în cartea de bucate din 1784 a contesei Mikes Mária.
Capitala turtei dulci este orașul Târgu Secuiesc. Tradițional, turta dulce se pregătește pentru târguri, sărbători, dar este oferită și drept cadou între îndrăgostiți.
Pentru iubitorii de ciocolată, propunem ciocolata de casă, sau alte delicatese „moderne” ce se găsesc în magazinul special de dulciuri.
Nu ratați diferitele feluri de palincă! Deși este foarte gustoasă, vă sfătuim să o consumați cu măsură.
Sursa: https://www.visitcovasna.com/ro/places/bucataria-traditionala-n2xz5fkw84g70q
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.