Ovidiu Scridon va lansa marți, 30 ianuarie, un volum de poezie la American Corner, la Biblioteca Judeţeană Mureş.
Născut în Târnăveni a fost fascinat de mic de manifestările Cenaclului „Flacăra,” motiv pentru care este atras de chitară încă din școala generală.
După absolvirea liceului din Cluj-Napoca, este militar în termen într-o unitate de paraşutişti, prezentă în primele linii ale evenimentelor din 1989 din capitală. În 1993 devine student al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, loc în care de-altfel debutează în cadrul evenimentelor culturale artistice studenţeşti; festivaluri, cenacluri, baluri, tabere etc. În 1996 unul din cântecele lui este declarat oficial Imnul studenţilor din România. În toţi aceşti ani scrie versuri, compune muzică şi, pentru o scurtă perioadă de timp, este membru al Cenaclului „Totuşi Iubirea” condus de poetul Adrian Păunescu.
În 1996 face primele înregistrări în studioul B`inişor al lui Valeriu Sterian şi editează albumul „Într-o zi…”, album ce se bucură de un succes neaşteptat.
În perioada 1994-1998 este extrem de activ, fiind prezent atât în majoritatea spectacolelor studenţeşti din capitală şi din celelalte centre universitare, cât şi în majoritatea concursurilor şi a festivalurilor de muzică folk. După absolvirea facultăţii, devine Coordonatorul de Antenă al postului Radio Total, moment în care priorităţile urmează o altă cale.
După cinci ani petrecuţi în Radio Total, urmează alţii trei în grupul MediaPro, iar între noiembrie 2006 și iunie 2011 a fost Coordonatorul Traffic-ului de Publicitate al Grupului de presă Realitatea-Caţavencu.
Este absolvent al unui master de Comunicare şi Relaţii Publice în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative „David Ogilvy” din Bucureşti şi al unui program de Management în cadrul Penn State University din State College Pennsylvania, USA.
Călătorește deseori în Statele Unite ale Americii și o perioada trăiește în Marea Britanie, unde activează în compania Amazon.
După prima întoarcere din America, la începutul anului 2007, a reapărut pe scena românească, plin de optimism, energie şi bucuria de-a împărtăşi din emoţiile lui, alături de chitara şi muzicuţele sale.
Palmares in muzica folk:
Premiul 1, Toamna Sibiană – Sibiu, 1997
Premiul 1, Portative Folk – Iaşi, 1998
Premiul 1, Nunta de flori – Galaţi, 1998
Premiul special al juriului, Dunărea de jos – Corabia, 1998
Premiul special al juriului, Gaudeamus – Braşov, 1999
Premiul special al juriului, Baladele Dunării – Galaţi, 2000
Premiul 2, Toamna Castanelor – Ploieşti, 2005
Premiul 2, Festivalul de Folk Tîrgovişte, 2008
Premiul 2, Festivalul „La Suceava în Cetate”, Suceava 2008.
Premiul pentru cel mai bun cântec, Toamna Castanelor – Ploieşti, 2008
Premiul special „Gabi Dobre”, Toamna Castanelor – Ploieşti, 2008.
Premiul 1, Festivalul Baladele Dunării – Galaţi, 2009.
iulie 2007 este unul din finaliştii ultimei ediţii a „Festivalului de Muzică Tânără Prometheus” din Sfântu Gheorghe – Tulcea, manifestare ce l-a avut amfitrion pe Nicu Alifantis.
iunie 2009 „Trofeul Bucovinei” pentru întreaga carieră folk în cadrul festivalului „La Suceava în cetate”, moment în care oficial se retrage din concursurile de muzică folk.
A participat la multe evenimente muzicale și a susținut sute de concerte, atât în România, cât şi în străinătate (USA, Italia, UK). Totodată, este invitat frecvent şi participă la diverse emisiuni de radio şi televiziune.
A publicat două cărți de poezii, „Portretul unui gând”, apărută la Editura Tritonic (martie 2012) și re-editată în 2015 la Alexandria Publishing House și „Tu ce-ai făcut astăzi?” (nov. 2017 – Alexandria Publishing House).
Îi este în curs de apariţie cartea de călătorie „Cum am descoperit America”, și volumele de proză „Bucuriile ne sunt la-ndemână” și „Doi ani și șase luni”.
Este membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România (UCMR), al Credidam și al Uniunii Scriitorilor Europeni de Limbă Română din Chișinău.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.