Au fost prezentate lucrări din colecția personală a dnei Ioana Vlasiu, fiica artistului, cea care a și donat Muzeului Județean Mureș 9 lucrări care au putut fi admirate astăzi.
Spunea artistul Ion Vlasiu că lucrarea „Stihiile războiului” – la a cărei prezentare am participat anul trecut la Târgu Mureș și care anul acesta a fost expusă la București – ar trebui să existe în fața fiecărui Parlament din lume, ca un avertisment pentru cei care atunci când votează o lege să se gândească la binele poporului.
Invitați speciali ai evenimentului de astăzi: profesorul şi cercetătorul ştiinţific dr. Eugeniu Nistor, Ana Maria Galea și Vitálios Lehel.
Casa sculptorului Ion Vlasiu de la Bistra Mureșului poate fi salvată de la degradare și uitare. Mă bucur că anul acesta au început demersurile în vederea achiziționării de către Consiliul Județean Mureș a casei din localitatea Bistra Mureșului, unde sculptorul, pictorul și scriitorul Ion Vlasiu a realizat o bună parte din operele sale.
În atelier au rămas sculpturi și manuscrise, așa cum le-a lăsat maestrul când a plecat la cele veșnice, în anul 1997:
peste 100 de lucrări, inclusiv sculpturi din gips, piatră și lemn, precum și picturi;
oale din ceramică țărănească și oale confecționate din ceramică neagră de Deda;
biblioteca artistului cu peste 100 de volume.
Grădina este la fel de importantă pentru creația sa, găzduind trei ansambluri sculpturale remarcabile: „Cartea de piatră a proverbelor”(aleea cu pietre inscripționate cu 10 de proverbe populare), „În veșnicie” (locul de meditație cu pietre verticale) și pietrele plate, oferind vizitatorilor o experiență unică în mijlocul naturii și artei.
CMF 11240017
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.