O cabană din Susenii Bârgăului, judeţul Bistriţa Năsăud şi Panoramic Cabin Stânceni din judeţul Mureş sunt două unităţi de cazare deschise în luna decembrie anul trecut.
În cel mai dificil an pentru turismul din România, dar şi din lume, doi antreprenori nu s-au lăsat speriaţi de criza pandemică şi au investit zeci de mii de euro în unităţi de cazare construite în stil scandinav.
Acest stil arhitectural a început să fie din ce în ce mai căutat atât în rândul oamenilor care doresc să îşi contruiască o casă, cât şi antreprenorii care îşi deschid un business în turism. În ultimii ani, din ce în ce mai multe unităţi de cazare au început să adopte stilul nordic, având un principiu de amenajare care este potrivit pentru toate categoriile de vârstă.
Ionuţ Teodor Bota şi-a deschis o cabană în Susenii Bârgăului, judeţul Bistriţa Năsăud, după ce a fost într-o vacanţă în România şi a văzut o cabană cu un stil arhitectural diferit, astfel că ulterior a luat decizia de a-şi deschide un business în acest domeniu.
În judeţul vecin de Bistriţa Năsăud se află Panoramic Cabin Stânceni, în judeţul Mureş, care a fost deschisă în luna decembrie a anului trecut, deşi iniţial planul pentru această unitate de cazare era ca ea să fie casa de vacanţă a lui Hobaj Lehel.
„Iniţial a fost gândită ca o casă de vacanţă pentru familie, dar ne-am deschid orizonturile şi către închiriere. Am investit câteva zeci de mii de euro. Pe luna în curs suntem aproape fully-booked. Stilul a fost ales de mâine, am gândit şi poziţionarea şi structurarea. Am construit în acest stil pentru că am dorit să fima tipici, să nu facem o cabană clasică“, spune Hobaj Lehel, proprietarul Panoramic Cabin Stânceni.
Cabana are o capacitate de cazare de şase persoane, fiind compusă din două dormitoare şi un living, iar preţul de cazare este de 500 lei pe noapte.