Au mai rămas exact patru săptămâni până când elevii și profesorii se întorc la cursuri. Anul școlar 2023-2024 începe luni, 11 septembrie, conform calendarului oficial. Primul modul durează până pe 27 octombrie când vine vacanța de toamnă, de o săptămână, pentru toți elevii. Mai multe modificări sunt aduse la începutul lunii septembrie prin legea educației pentru învățământul preuniversitar, cum este cazul noilor burse școlare, dar și al examenelor pe care le vor da în viitor elevii de clasa a V-a și a VII-a.
28 de zile de vacanță de vară au mai rămas pentru copiii de grădiniță, elevi și profesori până încep cursurile. Calendarul anului școlar 2023-2024 a fost aprobat de Ministerul Educației pe data de 9 martie 2023, prin ordinul 3.800, iar organizarea acestuia este pe module/ intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt 5 module, despărțite de 5 vacanțe. Cursurile se încheie pe 21 iunie 2024, potrivit structurii publicate în Monitorul Oficial pe 15 martie anul acesta.
În acest an, elevii din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a nu vor avea manuale noi, ci tot pe cele aprobate în anul 2004, cu mult timp înainte să se fi născut. Informația că în acest an vor fi din nou publicate repere metodologice a fost confirmată de ministra Educației, Ligia Deca, într-un interviu recent. Ministerul Educației le-a cerut cadrelor didactice să facă reperele metodologice pentru clasa a XI-a, pentru peste 80 de discipline, în doar 10 zile lucrătoare, în plină vacanță.
Elevii care intră în clasa a V-a acum vor fi primii care vor da examen suplimentar de admitere la liceu, în 2027.
Elevii de clasa a VII-a acum, primii cu Bacalaureat reformat, în 2029
Elevii care, în septembrie 2023, încep clasa a VII-a, vor fi cei care vor susține noul Bacalaureat, reformat după prevederile din noua lege a învățământului, după cum spune ministrul Educației, Ligia Deca, într-un interviu publicat de Edupedu.ro. Deca a declarat că acești elevi, care vor fi clasa a IX-a în anul școlar 2025-2026, vor avea parte de planuri-cadru revizuite și programe școlare în acord cu noile planuri pentru a „putea în acest fel să adecvăm bacalaureatul la această nouă formă”. – detalii aici
Citeste continuarea pe edupedu.ro