Ieri, 1 octombrie, pensionarii reghineni au îmbrăcat haine de sărbătoare și au demonstrat că vârsta nu are legătură cu starea de spirit. 900 de pensionari au răspuns prezent invitației lansate de Primăria și Consiliul Local Reghin ca semn de mulțumire pentru activitatea lor de o viață, dar și ca un prilej, rar pentru unii, de a socializa, de a se bucura de o astfel de întâlnire.
”Am venit la Reghin, mai exact am venit acasă. Municipiul Reghin a fost construită de înaintașii noștri, mai exact de aceste persoane prezente aici. Merită din plin să recompensăm efortul pe care de-a lungul vieții l-au depus pentru construirea unui oraș frumos. Este important ca noi să preluăm ce ne-au lăsat ei moștenire, să dezvoltăm și să înfrumusețăm și mai mult. Le urez sănătate, viață lungă, bucurie și fericire alături de cei dragi” a afirmat Alexandru Câmpean, vicepreședintele Consiliului Județean Mureș.
”Este cel mai frumos eveniment al anului, un eveniment plin de emoție atât pentru noi, ca și organizatori, cât și pentru ei ca și participanți. Sper ca acest eveniment să fie la nivelul așteptărilor. Știu că acest eveniment este un bun prilej pentru o întâlnire între noi cu colegii, vecinii și foștii vecini, cu rudele, cu prietenii de o viață și pe care nu avem ocazia să îi vedem în fiecare zi. Efortul a fost imens pentru a organiza această zi și doresc să mulțumesc gazdelor noastre că au acceptat să ne primească în număr atât de mare” a subliniat ec.Maria Precup, primarul municipiului Reghin.
În cadrul evenimentului au fost premiați 54 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă și 2 cupluri care au împlinit 60 de ani de căsătorie, fiind recompensați la nunta de aur cu o diplomă de excelență, un tort și un buchet de flori.
Sărbătoriţii au dezvăluit secretul unei căsnicii durabile, indiferent de condiţia materială sau socială, toţi fiind de acord că la baza oricărei căsnicii stau respectul reciproc, toleranţa, înţelegerea şi iubirea.
”Ne-am cunoscut acum 52 de ani și ne-am căsătorit de 50 de ani. Buna înțelegere este secretul unei căsnicii reușite. Trebuie să lăsăm unul după celălalt pentru că așa e bine. Toleranța, răbdarea și iubirea sunt factorii cei mai importanți” spune familia Moise.
”Trebuie să treci peste neînțelegeri, dragostea și toleranța sunt foarte importante. Sprijinul reciproc, stima reciprocă sunt cheia fericirii. Viața nu e întotdeauna roz, dar dacă există cele enumerate mai devreme, lucrurile vor funcționa” afirmă familia Crișan.
După ce au ciocnit o cupă de şampanie, petrecerea a continuat, sărbătoriţii, în ciuda vârstei onorabile, au demonstrat că mai pot să-şi conducă soţiile pe ring, în ritm de dans. Soliștii vocali invitați și ansamblurile de dansuri folclorice au întreținut atmosfera de sărbătoare.
Ziua de 1 octombrie a devenit Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice din anul 1991, fiind dedicată promovării drepturilor persoanelor de vârsta a treia, prin încurajarea de a participa activ la viața economică, politică, socială și culturală, dar și pentru formarea unei imagini pozitive a îmbătrânirii, lipsită de discriminare, prin incluziune socială.
GRAMA IMOLA
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.