Poliţiştii efectuează, marţi dimineaţa, 22 de percheziţii la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 5.000.000 de lei prin comiterea de infracţiuni economice în domeniul comercializării de produse în mediul online, urmând să fie puse în aplicare patru mandate de aducere la audieri.
Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, efectuează 22 de percheziţii, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Mureş şi Giurgiu.
Activităţile se desfăşoară într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul comercializării de produse în mediul online.
„Din cercetări a rezultat că, în perioada 2014-2016, persoanele bănuite, în calitate de asociaţi şi administratori a trei societăţi comerciale, nu ar fi înregistrat în evidenţele contabile şi în declaraţiile fiscale veniturile obţinute din comercializarea de produse în mediul online. De asemenea, ar fi înregistrat achiziţii fictive de la mai multe societăţi de tip fantomă, sustrăgându-se astfel de la plata către bugetul de stat a obligaţiilor fiscale. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la aproximativ 5.000.000 de lei”, se precizează în comunicatul de presă.
La acţiune participă şi poliţişti din Bucureşti, Ilfov, Mureş şi Giurgiu, precum şi reprezentanţi ai Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.
Agerpres
Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
În dosarul penal nr. 628/P/2017 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti se efectuează urmărirea penală faţă de un număr de patru suspecţi, cetăţeni români, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.
În fapt, în perioada 2014-2016, prin intermediul mai multor societăţi comerciale, suspecţii au comercializat în România bunuri de larg consum – electronice, electrocasnice, produse de îngrijire personală, scule, accesorii, etc, fără a înregistra în evidenţele contabile toate veniturile obţinute, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale. Aceste produse erau promovate prin intermediul unor site-uri online proprii şi livrate ulterior clienţilor prin firme de curierat, contravaloarea produselor fiind achitată în sistem ramburs. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la suma 4.856.158, 64 lei.
Astăzi, data de mai sus, lucrători de poliţie judiciară ai Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au efectuat un număr de 22 percheziţii în Bucureşti, judeţele Ilfov, Mureş şi Giurgiu, la sediile societăţilor comerciale implicate în activitatea infracţională şi domiciliile persoanelor suspectate, în vederea strângerii de probe necesare soluţionării acestei cauze penale.
La activităţi au participat şi lucrători ai Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
Precizăm că activităţile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a principiului prezumţiei de nevinovăţie.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.