Urzicile “spală” toxinele acumulate de-a lungul iernii, “schimbă” sângele, alungă oboseala, vitaminizează, revigorează și mobilizează depozitele de grăsime. Deși nu au aceleași prorpietati terapeutice ca plantă proaspătă, frunzele fierte consumate sub formă de piure contribuie și ele la o stare bună de sănătate.
Beneficii
Hipertensiune şi boli de inimă: inclusiv frunzele de urzică fierte ajută la eliminarea apei acumulate în organism, elimină surplusul de sodiu și relaxează musculatura netedă a vaselor de sânge, reglând tensiunea arterial; reglează ritmul cardiac, scad riscul crizelor de inimă dureroase și măresc capacitatea de efort.
Ajută la slăbit: ajută la eliminarea apei acumulate în organism şi topesc depozitele de grăsime; se consumă câte o porție de piure de urzici, înaintea meselor principale.
Citeste continuarea pe topremediinaturiste.ro