Coriandru este una dintre cele mai cunoscute plante medicinale, care crește anual până la 60 cm înălțime pe toată întinderea Europei, Indiei și Africii de Nord. Vezi ce proprietăți și beneficii are coriandru, dar și cu ce alimente se asociază cel mai bine.
Reglează tensiunea arterială Consumul de coriandru, potrivit studiilor efectuate, poate reduce în mod pozitiv tensiunea arterială în rândul persoanelor care suferă de hipertensiune arterială. Ionii de calciu și colinergic din compoziția sa relaxează tensiunea vaselor de sânge și reduc apariția afecțiunilor cardiovasculare, inclusiv a afecțiunilor precum infarct miocardic și accidente vasculare cerebrale. Coriandru protejează contra infecției cu Salmonella Potrivit studiilor, coriandru are un conținut ridicat de dodecenal, un compus natural care este mult mai puternic decât orice antibiotic folosit pentru tratarea infecției cu Salmonella. Este un aliment care poate proteja corpul de tulburări neplăcute și chiar fatale cauzate de această bacterie mortală.
Îmbunătățește digestia Este un aliment bogat în uleiuri esențiale și, conform studiilor, ajută la secreția corectă a enzimelor și sucurilor digestive din stomac și astfel stimulează digestia și mișcarea peristaltică. Dacă este adăugat în dieta alimentară, planta medicinală are calități stimulatoare și îmbunătățește funcția digestivă. Adjuvant pentru sănătatea osoasă Pentru că este o sursă bogată de calciu, este alimentul important pentru protejarea oaselor. Mineralele esențiale din compoziția sa ajută la regenerarea oaselor, dar și la prevenirea degradării lor, afecțiune asociată cu boli precum osteoporoza.
Citeşte întreaga ştire: Coriandru – beneficii pentru organism. Cum se consumă și cu ce alimente se asociază