Feniculul este planta aromatică și medicinală folosită din cele mai vechi timpuri pentru a trata diverse probleme digestie ori infecții ale tractului respirator superior.
Ajută în curele de slăbire Semințele de fenicul nu numai că pot fi adăugate pentru un plus de aromă în rețetele culinare, ci pot ajuta și la reducerea apetitului. Conform unui studiu realizat pe 9 femei sănătoase s-a demonstrat că cele care au băut 250 ml de ceai preparat cu 2 grame de semințe de fenicul înainte de a mânca prânzul s-au simțit mai puțin înfometate și au consumat mai puține calorii în timpul mesei.
Poate combate cancerul Gama variată de compuși puternici din fenicul poate ajuta la protejarea împotriva bolilor cronice, inclusiv a anumitor tipuri de cancer. S-a constatat, conform studiilor, că anetolul, unul dintre principalii compuși activi din semințele de fenicul, prezintă proprietăți de combatere a cancerului. Anetolul a suprimat creșterea celulelor și a indus apoptoza, sau moartea celulară programată, în celulele cancerului de sân uman. Studiul a observat că extractul de fenicul a oprit răspândirea celulelor cancerului de sân uman și a indus moartea celulelor canceroase.
Stimulează digestia Datorită fibrelor din compoziție, feniculul este un adjuvant pentru stimularea tranzitului intestinal. Consumată cu regularitate, planta combate constipația și ameliorează simptomele sindromului de intestin iritabil. Feniculul echilibrează pH-ul la nivelul stomacului și reduce hiperaciditatea. Vezi cum se consumă planta coada șoricelului Benefic pentru sănătatea oculară Antioxidanții din compoziția plantei ajută la reducerea inflamațiilor care stau la baza degenerescenței maculare, o problemă cu care se confruntă majoritatea persoanelor cu vârstă înaintată.
Citeşte întreaga ştire: Fenicul – ce caracteristici are și sub ce formă se consumă semințele plantei