Comisarii pentru protecţia consumatorilor au aplicat amenzi în valoare de peste 45.000 de lei şi au oprit temporar de la comercializare mai multe loturi de produse din carne de pui în care a fost confirmată prezenţa bacteriei Salmonella, în urma unor controale realizate în magazine, la nivel naţional, arată un arată un comunicat al ANPC.
Instituția transmite că angajaţii instituţiei se află în plină campanie de verificare a tuturor produselor din carne de pui aflate la vânzare în magazinele din România. În urma acţiunilor de control desfăşurate, în ceea ce priveşte carnea de pui clasică, comercializată în ţară, au fost prelevate probe care au fost trimise la laboratoarele de analiză autorizate, în domeniu, de pe teritoriul României.
O primă parte a rezultatelor acestor analize relevă următoarele aspecte: probele prelevate în judeţul Vrancea, la organe de pui de la Agricola Internaţional, comercializate în magazinul Lidl din Focşani, au fost confirmate cu Salmonella Infantis; probe prelevate în depozitul Penny din comuna Ştefăneştii de Jos, judeţul Ilfov, din pui şi organe de pui marca “Hanul Boieresc”, produse de Vanbet, au fost confirmate cu Salmonella Infantis şi Salmonella Enteritidis; probe prelevate în magazinul Penny Colentina, din sectorul 2 al Capitalei, din pui marca “Hanul Boieresc”, produse de Vanbet, au fost confirmate cu Salmonella Infantis şi Salmonella Enteritidis; probe prelevate în magazinul Penny Bucureştii Noi, din sectorul 1 al Capitalei, din pui marca “Hanul Boieresc”, au fost confirmate cu Salmonella; probe prelevate în magazinul Metro Băneasa, din sectorul 1 al Capitalei, din carne de pui marca “Coco Rico”, produsă de Aaylex, au fost confirmate cu Salmonella; probe prelevate în magazinul Metro Băneasa, din sectorul 1 al Capitalei, din carne de pui, produsă de Agricola Internaţional, au fost confirmate cu Salmonella.