Șeful Clinicii de Ortopedie-Traumatologie de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Târgu Mureș, prof. dr. Tiberiu Bățagă, afirmă că, în 2 ani, condițiile de la Ortopedia mureșeană vor fi similare celor din spitalele moderne din Vestul Europei, în urma unui proiect cu Banca Mondială, care prevede construcția a 25 de săli de operați și a unei noi clinici de Anestezie-Terapie Intensivă.
“Acuma, sigur, ducem lipsă de partea legată de săli de operații, dar acum este un proiect făcut cu Banca Mondială pentru 25 de săli de operații și va începe din luna octombrie construcția acestora și probabil în următorii 2 ani acestea vor fi gata, cu o nouă clinică de ATI, deci iată că lucrurile se mișcă foarte bine în această direcție. Sigur, va trebui să avem puțină răbdare pe zona asta, să ne putem descurca, dar în momentul în care aceste săli vor fi gata, vom avea niște condiții chiar ca spitalele moderne din Vestul Europei și acest lucru cred că va însemna foarte mult din punct de vedere al creșterii numărului de intervenții chirurgicale și de a scădea atât hemoragia de pacienți către Vest, cât și hemoragia de medici care să plece, pentru că atunci poți crea noi locuri de muncă și să-i reții. Mie îmi pare rău de fiecare care pleacă, dar uneori nu ai cum, din punct de vedere legislativ, nu ai cum să-i reții în sistem”, a declarat prof. dr. Tiberiu Bățagă.
El a arătat că echipele de Ortopedie de la clinicile mureșene – atât cea de la SCJU, cât și cea de la Spitalul Clinic Județean Mureș – colaborează bine și ca atare sunt foarte apreciate, ca profesioniste. Minusurile referitoare la logistică urmează să fie remediate, a spus medicul, precizând că și la Clinica de la SCJ Mureș va intra în acest an într-un proces de recompartimentare-reparații.
Potrivit lui Bățagă, este foarte important ca logistica să fie pusă la punct, mai ales în ce privește condițiile hoteliere sau de cazare pentru pacienți să fie cât mai prietenoase și familiare, astfel încât pacientul să aibă un sentiment de siguranță în momentul în care intră pe porțile spitalului.
”Să nu fie o atmosferă rece, respingătoare, să fie o atmosferă care lui să-i placă și să dorească să vină să se trateze în clinicile noastre”, a precizat medicul.