Deoarece lumea satului transilvănean încă e un izvor nesecat de inspirație venit din adâncurile timpului pentru a desluşi tainele acestuia, azi este o reală bucurie să întâlneşti oameni adevărați, care au tăria de a se dedica statorniciilor.
Deşi viața modernă se împleteşte cu cea a tradițiilor, satul Bobohalma este un colț de rai ardelenesc, care prin puterea exemplului doreşte să arate şi altora că merită să trăieşti pe aceste meleaguri.
„Dacă satul se implică are viitor!” spune Mirela Deteşan, iniţiatoarea proiectului. Alături de preotul Marius Filip care sprijină acţiunea, sătenii şi nu numai, sunt invitaţi să contribuie cu imagini care să fie publicate într-un album pe Facebook în perioada 10-13 mai 2017 respectând cerințele:
-claritatea pozelor;
-peisaje, gospodării, interior case țărăneşti, hrănirea animalelor, îngrijirea animalelor, pregătirea unei mese, platou, pregătirea pâinii/lichielor în cuptor, cămara tradițională, obiecte vechi folosite la anumite meştesuguri, ceramică veche, mobilier vechi, ladă de zestre, cusături, țesături, război de țesut, activități gospodăreşti în grădina, pe câmp, port popular, instrumente muzicale, căruțe cu cai, car cu boi, cu fân sau de de decor, şură, etc.
Pentru activități turistice în aer liber, cum ar fi: drumeții, plimbări cu bicicleta sau căruța, excursii sau tabere, cum i-ați întâmpina pe turişti, dragi săteni? Ce bunătăți sau loc de cazare le-ați oferi? La aceste întrebări trebuie să răspundă cu fotografii localnicii care doresc să promoveze satul.
Se poate face o „Excursie la ŢARĂ“ care este similară cu o călătorie în timp unde puteți petrece o zi în atmosfera satului românesc de odinioară, retrăind pentru o clipă anii copilăriei în satul natal sau la bunici. Aici veți gusta mâncăruri alese făcute după rețete tradiționale. Toate acestea trebuie văzute şi nu tăinuite!
Universul sătesc a devenit un mediu specific de existență, căutat pentru spațiul de relaxare, bucurie şi comunicare între generații. Vizitând satul Bobohalma şi împrejurimile, va fi o oportunitate pentru oamenii acestor locuri care îşi doresc ca satul lor pur românesc să nu rămână părăsit, ci să conserve tot ce mai există. Prin compoziția acestor fotografii vor să arate viața la ceva ce pare static. Ele dezvăluie autenticitatea, frumusețea peisajelor naturale, fiind binecuvântați cu o zonă deluroasă minunată, ospitalitatea oamenilor, locurilor, cât şi tradițiile populare specifice zonei, obiceiurile, portul, casele cu interior țărănesc, stilul de viață sănătos, dar și produsele tradiționale locale care sigur te ademenesc numai privindu-le, dar savurându-le.