Limite pentru produsele vândute direct din ferma de familie, inclusiv de exploatațiile care valorifică lapte prin automate, conform unui nou proiect publicat de Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).
Micii producători pot vinde produsele doar în locurile amenajate de autoritățile locale.
Noi reglementări ale ANSVSA propun cantităț maxime de produse de origine animală pe care micii producători le pot vinde direct către consumatori. Astfel, ar putea fi comercializate direct până la 300 litri de lapte crud/zi, 300 kg pește/săptămână, 10 unități de vânat mari sau 100 de unități de vânat mici/an, până la 1.500 kg de brânzeturi pe săptămână. Produsele ar trebui să îndeplinească cerințe de salubritate și să fie identificate prin etichetă. Vânzarea ar putea avea loc fie direct de la fermă, fie în spații special amenajate de autoritățile locale. Măsura ar avea ca scop facilitarea accesului consumatorilor la produse proaspete de la producătorii locali, dar și creșterea veniturilor micilor fermieri.
Category: Stirile Punctul