Farmaciile comunitare în mediul urban ar putea fi deschise în funcţie de necesităţile comunităţii şi de numărul de locuitori, potrivit unei propuneri legislative de modificare a articolului 12 din Legea Farmaciei nr. 266/2008, depusă la Parlament, transmite Agrepres.
Conform proiectului, înfiinţarea unei farmacii comunitare în mediul urban se face în funcţie de necesităţile comunităţii şi de numărul de locuitori, dovedit prin adeverinţă eliberată de autoritatea administraţiei publice locale, după cum urmează: în municipiul Bucureşti o farmacie la 3.000 de locuitori; în oraşele reşedinţă de judeţ o farmacie la 3.500 de locuitori; în celelalte oraşe o farmacie la 4.000 de locuitori, minim două farmacii indiferent de numărul populaţiei.
Ministerul Sănătăţii publică pe pagina de internet proprie lista cu farmaciile comunitare autorizate, localităţile urbane unde se mai pot deschide, chiar dacă numărul populaţiei s-a redus potrivit recensământului populaţiei din 2022, în conformitate cu condiţiile prevăzute de proiectul de lege, precum şi cu solicitanţii care au depus cereri de înfiinţare, în ordinea depunerii lor, menţionându-se data la care s-au înaintat cereri, mai prevede proiectul.