Mulți dintre cei din vamă sunt în tranzit și doresc să rămână în orașele de la graniță și apoi să plece mai departe, de aceea pentru cazare (în mureș) foarte puțini au fost contactați, a anunțat Grupul din Mureșl de Sprijin pentru Ucraina.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat că 47.000 de cetățeni ucraineni au intrat până în prezent în România și dintre aceștia 25.000 au rămas pe teritoriul României, peste 22.000 tranzitând țara către alte state. Doar 102 dintre cetățenii ucraineni au cerut, în mod oficial, azil în România.
Acesta a subliniat că una dintre cele două tabere amenajate de autoritățile române este goală în acest moment.
Dan Cărbunaru a menționat că cel mai intens tranzitat punct de trecere a frontierei este cel de la Siret, din județul Suceava. Acolo au fost trimise ambulanțe SMURD, în colaborare cu autoritățile ucrainene, care vor prelua categoriile vulnerabile – gravide, copii, bătrâni, bolnavi – care se află în coloanele care așteaptă să intre în România. Către Cernăuți și Solotvino, localități aflate aproape de granița cu România, au pleca deja microbuze cu alimente, pături, haine groase. Dan Cărbunaru a precizat că în platforma oficială găzduită de site-ul Guvernului s-au centralizat, până dminică dimineață, 1.269 de oferte de sprijin.