Ghimbirul este un alt medicament puternic pe care natura ni-l pune la dispoziție prin proprietățile sale antivirale și antiinflamatorii, dar și prin faptul că susține procesul digestiv. Tot prin consumul regulat de ghimbir îți poți întări sistemul imunitar. Deși poate fi consumat ca atare, ghimbirul mai poate fi folosit sub formă de ceai, în combinație cu lămâie și miere de albine, sau ca ingredient extra pentru o supă de pui, de exemplu. Pulberea de ghimbir este un condiment excelent pentru salate și rețete la cuptor.
Ceaiul de ghimbir cu miere, consumat cu moderație, are numeroase beneficii asupra sănătății noastre, datorită efectelor antioxidante, antiinflamatoare, antistres și antivirale.
Îl numim aurul din bucătărie nu doar datorită culorii sale, ci și datorită multiplelor beneficii pe care le are pentru sănătatea noastră. Ghimbirul nu este printre cele mai populare condimente la noi în țară, însă în bucătăria vestică este un ingredient esențial pentru multe preparate, în special în combinație cu usturoiul.
Ghimbirul oferă o savoare deosebita mâncării, însă este și unul dintre cele mai apreciate tipuri de infuzie. Ceaiul de ghimbir este puternic aromat și are tot atâtea calități ca și rădăcină din care este extras. Pentru a păstra cât mai multe dintre acestea, este de preferat să realizați infuzia folosind ghimbir ras, în locul pliculețelor cu ceai disponibile în comerț.
Nu mai este demult un secret că ceaiul de ghimbir este în top 10 cele mai recomandate remedii pentru răceală și gripa. Acest lucru se datorează conținutului foarte mare de antioxidanți, dar și aromei sale puternice. Luptă cu bacteriile și virusurile, este expectorant și antifebril.
Ceaiul de ghimbir decongestioneaza nasul și sinusurile, calmează durerea în gât, scade febra și este un foarte bun tonic, îmbunătățind starea generală a organismului.
Atenție, însă, la combinațiile cu analgezice nesteroidiene, deoarece poate interacționa cu substanțele din compoziția acestora și poate cauza sângerări.
Sursa: doc.ro