Remedii naturiste: Mărul
Remedii naturiste: Mărul

Remedii naturiste: Mărul

Marul este un fruct cu o valoare nutritiva foarte ridicata. El contine o mare varietate de minerale si vitamine.

Valori nutritionale:

Apa 84.6%

Proteine 0.2%

Grasimi – 0.5%

Carbohidrati 13.4%

Fibre – 4.0%

Valoarea energetica – 59″

Minerale si vitamine:

Calciu – 10 mg

Fosfor 14 mg

Fier – 1 mg

Minerale 0.3%

Vitamina A-40

Merele contin o serie de substante deosebit de valoroase pentru organism: acizi fenolici, antocianine, glutation, pectina, quercitina, rutinozina, toate acestea avand un rol important reducerea colesterolului, prevenirea cancerului, a afectiunilor de plamani si colon, precum si a infectiilor.

Merele crude contin in general cantitati mici de amidon care in procesul de coacere se transforma in intregime in zaharuri. Odata cu cresterea nivelului de zaharuri, creste si nivelul acizilor, care in cea mai mare parte sunt reprezentati de acidul malic, complet metabolizat de catre organism.

Este recomandata consumarea merelor cu coaja, deoarece aceasta contine mai multa vitamina C decat pulpa. Cantitatea de vitamina C este tot mai mica inspre centrul fructului. De asemenea, coaja contine de cinci ori mai multa vitamina A decat pulpa.

Merele au un rol foarte important pentru mentinerea sanatatii si in tratamentul multor afectiuni. Principiul medicinal activ al merelor este reprezentat de pectina, ingredientul terapeutic natural care se gaseste in partea Interioara a cojii si in pulpa. Pectina ajuta procesul de detoxifiere furnizand acidul galacturonic’ necesar pentru eliminarea anumitor substante nocive. De asemenea, pectina previne descompunerea proteinelor in tubul digestiv. Acidul malic din mere este benefic pentru intestine, ficat si creier.

Sursa: terapii-naturiste.ro

Sursa: Iubesc Transilvania România