Rețetă pentru cele mai fine și pufoase găluște pentru supă
Rețetă pentru cele mai fine și pufoase găluște pentru supă

Rețetă pentru cele mai fine și pufoase găluște pentru supă

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 4-5 linguri griș
  • 1 lingură ulei
  • 1/2 linguriță Vegeta (sau alt amestec de condimente)
  • 1/2 linguriță praf de copt

Mod de preparare:

Într-un bol, bate oul cu o furculiță.

Adaugă uleiul, Vegeta și praful de copt, amestecând bine.

Începe să adaugi treptat grișul, amestecând până ce aluatul devine omogen. Dacă aluatul este prea lichid, mai adaugă o lingură de griș. Lasă aluatul să stea timp de 5 minute pentru a se îngroșa puțin.

Între timp, adu supa la fierbere ușoară.

Înmoaie o lingură în supă și, folosindu-te de o altă lingură, formează găluște din aluat și introdu-le ușor în supă.

Repetă acest proces până când termini tot aluatul.

Gătirea găluștelor:

Acoperă oala și fierbe găluștele la foc mic timp de 5 minute. Găluștele ar trebui să fie moi și pufoase.

Citeste continuarea pe gatitul.ro

Sursa: Iubesc Transilvania România