Ingrediente:
- 1 ou
- 4-5 linguri griș
- 1 lingură ulei
- 1/2 linguriță Vegeta (sau alt amestec de condimente)
- 1/2 linguriță praf de copt
Mod de preparare:
Într-un bol, bate oul cu o furculiță.
Adaugă uleiul, Vegeta și praful de copt, amestecând bine.
Începe să adaugi treptat grișul, amestecând până ce aluatul devine omogen. Dacă aluatul este prea lichid, mai adaugă o lingură de griș. Lasă aluatul să stea timp de 5 minute pentru a se îngroșa puțin.
Între timp, adu supa la fierbere ușoară.
Înmoaie o lingură în supă și, folosindu-te de o altă lingură, formează găluște din aluat și introdu-le ușor în supă.
Repetă acest proces până când termini tot aluatul.
Gătirea găluștelor:
Acoperă oala și fierbe găluștele la foc mic timp de 5 minute. Găluștele ar trebui să fie moi și pufoase.