Rețete tradiționale: Mămăliguță la cuptor
Rețete tradiționale: Mămăliguță la cuptor

Rețete tradiționale: Mămăliguță la cuptor

Mamaliguta fara amestecare si fara stropire? Bine fiarta si aromata? Asa e daca o faceti la cuptor. Metoda are multe avantaje. Singurul punct negativ e ca dureaza mai mult decat mamaliga pe plita.

Intr-o oala, care preferabil merge si la cuptor se pune malaiul, sarea si apa. Daca doriti, adaugati si untul. Se amesteca sa se dizolve malaiul in apa. Se pune pe foc si se aduce la fierbere, amestecand des sa nu faca cocoloase. Cand malaiul a absorbit apa si vedeti primii bulbuci pe margine si incepe sa stropeasca usor luati oala de pe foc. Dureaza cam 5 minute acest pas.

Acoperiti oala cu capac sau folie de aluminiu. Daca oala nu merge la cuptor, mutati mamaliga intr-un vas care merge la cuptor si-l acoperiti.

Dati vasul la cuptor la 160C pentru 45 minute.

Dupa acest timp mamaliga trebuie sa fie facuta, bine fiarta. Se scoate oala din cuptor si se amesteca mamaliga vartos de cateva ori. La aceasta proportie de malai-apa mamaliga are o consistenta medie, nu e foarte tare, dar nici moale sa curga. Am incercat aceasta reteta si cu malai cumparat si cu malai de moara si a iesit bine cu ambele, cu mici diferente la cat e de moale. Cu malai de moara a iesit usor mai moale. Daca o doriti mai ferma doar scadeti cantitatea de apa.

Daca vreti o mamaliga moale si super cremoasa, adaugati telemeaua de oaie sfaramata si amestecati vartos pana se dizolva in mamaliga. Mamaliga se va deschide la culoare, va deveni un galben mai pal.

Mai multe detalii pe E-retete.ro

Sursa: Iubesc Transilvania România