Prunele trebuie spălate, uscate iar samburii trebuie scosi fără a tăia prunele până la capăt, ci doar pe jumatate – atat cat sa va permita sa scoateti samburele.
Ingrediente:
- 1 kg de prune
- 2-3 căpățâni de usturoi
- 750 ml apă
- 240 gr zahăr
- 1,5 lingurite de sare
- 4 boabe de ienibahar
- 4 cuișoare
- 2 foi de dafin
- 75 ml otet 9%
Preparare:
Cureți usturoiul și tai cățeii în bucăți de dimensiuni comparabile cu samburii pe care i-am scos. Se umple prunele cu usturoi dupa care se pun prunele cu umplutură în borcane curate, sterilizate.

Fierbe apa cu zahar, sare si condimente intr-o cratita (eu nu pun otetul acum). Turnam saramura peste prune, acopera cu capace sterilizate si las borcanele 4-6 ore pana cand continutul borcanelor se raceste complet.
Turnam saramura racita intr-o cratita, dam la fiert, fierb 2-3 minute, adaugam otet si turnam marinada fierbinte peste prune. Inchidem strâns conservele, le intoarcem pe capace și le acoperim cu o pătură pentru răcire lentă.
Prunele acestea nu lasă pe nimeni indiferent: o bucată de usturoi ascunsă într-o prună îi impregnează o aromă deosebita, iar marinada le face gustul de nedescris.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.