În căutarea vestigiilor, pe culmile istoriei: Cetățile ascunse ale României!
Pentru cei îndrăzneți și viguroși, Ruta Cetăților este o adevărată provocare. Fiecare urcuș abrupt ne răsplătește cu priveliști mirifice și legende uitate. Între Imperiul Roman și cel Habsburgic sau Otoman, ziduri semețe sau ruine îngropate așteaptă să cercetăm izvoare istorice sau legende romantice despre Decebal, Mircea cel Bătrân, Vlad Dracul, Sigismund de Luxemburg sau Suleyman Magnificul.
Triumful atingerii vârfului de la Cetatea Piatra Șoimului, care domină orizontul, ori misterul ce învăluie zidurile Cetății Feldioarei ne răsplătesc tenacitatea, astfel descoperim rând pe rând secrete ale epocilor istorice românești și europene.
Cele mai vechi mențiuni documentare referitoare la Bastionul Postăvarilor datează din anii 1521-1522 și 1524, când au început lucrările de edificare ale acestuia, fiind construit inițial ca bastion al breslei aurarilor. Acesta, devenit în anul 1646 Bastionul Postăvarilor, a fost predat acestei bresle după ce meșterii aurari au decis să construiască un nou bastion.
Bastionul destinat să apere colțul sud-estic al fortificațiilor brașovene are formă circulară, având patru galerii de acces din lemn, pentru apărători. Diametrul lui este de 16 metri, înălțimea zidurilor de 20 metri, iar grosimea acestora este de aproximativ doi metri.
Lăsat în paragină secole de-a rândul, bastionul prezenta fisuri și crăpături în mai multe locuri, ceea ce a impus lucrări de conservare, care s-au desfășurat în anii 1961-1962, lucrări continuate ulterior prin refacerea structurii și întărirea construcției cu inele de oțel.
Continuare pe Romania-atractiva.ro
Sursa: Iubesc Transilvania România