Viața de altădată: Reședințele nobiliare maghiare din Transilvania.
Vizităm domeniile nobilimii maghiare, cu clădiri, grădini superbe, ferme și herghelii, locuri care șoptesc despre istoria uitată și amintirile zecilor de slujitori care au țesut-o.
În inima acestor curți nobiliare, timpul pare să stea în loc, iar ecosistemul lor bine structurat ne vorbește despre viața de zi cu zi și despre tumultul Revoluției de la 1848. Înapoi în timp, trăim transformările epocii, renașterea politică și culturală care a rescris destinul Transilvaniei.
Nu întâmplător județul Covasna este considerat Ținutul Conacelor. Aici s-au construit de-a lungul timpului peste 200 de astfel de case. Printre acestea și conacul Serester József, aflat astăzi în renovare prin grija comunității și a autorităților publice, ca o frumoasă recunoaștere a trecutului.
Ridicat în anul 1806, la umbra Bisericii Unitariene din Chichiș, conacul are o istorie aparte prin legătura strânsă dintre familia pastorului de odinioară, Serester și comunitatea locală. Generozitatea familiei este încă apreciată, sătenii purtând un respect deosebit pentru implicarea lor constantă sub formă de donații. Lângă biserică se află cripta familiei, de unde veghează cei ce s-au preocupat atât de mult de bunul mers al parohiei.
Descoperă rădăcinile comunități și fii părtaș la renașterea Conacului Serester József!
Continuarea pe Romania-Atractiva.ro