Curtea de Apel Târgu Mureş i-a condamant, vineri, la 3 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe şeful Poliţiei oraşului Borsec, Vodă Alexandru-Ovidiu, acuzat de infracţiunile de trafic de influenţă şi complicitate la şantaj, şi pe agentul şef de poliţie în cadrul aceleiaşi unităţi, Colcer Nicolae, acuzat de trafic de influenţă şi şantaj. Instanţa a decis că cei doi poliţişti, judecaţi în dosarul penal nr. 408/43/2011, să fie condamnaţi la 3 ani închisoare cu suspendare sub control judiciar şi le-a interzis o serie de drepturi.
Potrivit Biroului de Presă al Curţii de Apel Târgu Mureş, cei doi poliţişti urmează să fie puşi de îndată în libertate, întrucât au fost judecaţi în stare de arest preventiv. ‘Sentinţa poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la comunicare cu inculpaţii şi de la pronunţare cu reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Mureş’, precizează Curtea de Apel Târgu Mureş. Şeful Poliţiei oraşului Borsec, comisar-şef Vodă Alexandru-Ovidiu, a fost reţinut în 8 noiembrie de procurorii DNA sub acuzaţia de trafic de influenţă şi complicitate la şantaj. Potrivit DNA, alături de şeful Poliţiei Borsec, procurorii anticorupţie l-au mai reţinut şi pe subordonatul acestuia, agentul şef de poliţie Colcer Nicolae, acuzat de şantaj.
DNA a susţinut, la vremea respectivă, că în perioada mai-septembrie 2011, Vodă Alexandru-Ovidiu, în calitate de şef al Poliţiei Borsec, a pretins diferite sume de bani din care a primit 4.950 lei, în patru tranşe, de la o persoană denunţătoare, promiţându-i în schimb că va interveni pe lângă un subordonat şi pe lângă procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Topliţa, judeţul Harghita, pentru soluţionarea favorabilă a dosarului în care denunţătorul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj. „De asemenea, în perioada ianuarie-octombrie 2011, inculpatul Colcer Nicolae, în calitatea sa de agent şef de poliţie în cadrul Poliţiei oraşului Borsec, având sprijinul şefului său, inculpatul Vodă Alexandru-Ovidiu, l-a constrâns pe acelaşi denunţător să-i dea suma de 10.000 de euro sub ameninţarea că va face declaraţii incriminatorii în dosarul în care denunţătorul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, iar dacă va primi această sumă, va face declaraţii care să permită adoptarea, de către procuror, a unei soluţii favorabile denunţătorului”, preciza DNA.
AGERPRES