Manifestarea organizată ieri a marcat și Ziua Internațională a Limbii Materne, aniversată la nivel global în 21 februarie.
Însuși Alexandru Ceușianu, cel care a dat numele său școlii reghinene, a scris despre odiseea limbii române în Transilvania în lucrarea sa „Vremuri de osândă; Revoluția de la 1848 din perspectiva unui orășel ardelenesc”. Orășelul acela fiind, evident, Reghinul.
Astăzi, această școală a ajuns la venerabila vârstă de aproape 300 de ani și mă bucur să știu că aici învață împreună și copii de naționalitate română, și de naționalitate maghiară. Iar în orașul nostru, să nu uităm, sunt și copii care învață în limba germană.
Personal, am fost implicată în mai multe proiecte și programe derulate în învățământ sub egida UNESCO, la Reghin. Iar performanța că astăzi să avem o școală asociată la UNESCO se datorează dnei director Sorina Sav – Grădinița “Voinicel”, și dnei Lucreția Băluță, expert al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, care, din 2000 încoace, au organizat evenimente deosebite UNESCO în municipiul Reghin.
Felicitări pentru evenimentul emoționant preșcolarilor și elevilor, cadrelor didactice și, în special, dnei prof. Oana Sav Gabor!
Felicitări pentru spectacolul oferit, Școala Gimnazială „Alexandru Ceușianu”, Școala Gimnazială „Augustin Maior”, Școala Gimnazială „Apalina”, Grupul Școlar „Petru Maior”, Liceul „Lucian Blaga”, Liceul Tehnologic „Ioan Bojor”, Grădinița cu program prelungit Nr. 3, Școala Gimnazială Răstolița!
Succes Școlii Gimnaziale „Alexandru Ceușianu” în realizarea programelor derulate sub egida UNESCO!
deputat Dumitrița Gliga