Printr-o întâmplare fericită, data de 24 ianuarie a fost aleasă de Organizația Mondială a Națiunilor Unite pentru a sărbători Ziua Internațională a Educației.
Un secol de existență, pentru o instituție de învățământ, reprezintă fără îndoială o experiență educațională vastă și o pagină de istorie scrisă de multe generații de elevi și de cadre didactice.
Printr-o decizie înțeleaptă, școala a fost asociată cu numele domnitorului care a realizat prima reformă a educației, care prevedea printre altele obligativitatea și gratuitatea învățământului primar.
”Legea instrucțiunii publice”, promulgată de Alexandru Ioan Cuza, în anul 1864, situa Principatele Române înaintea multor țări cu tradiție din Europa și ar fi admirabil dacă s-ar reuși preluarea spiritul inovator al acelor vremuri.
Poate că este puțin nedrept faptul că atunci când ne scriem studiile într-un CV, menționăm doar ultimele școli absolvite. Dacă suntem sinceri, o să recunoaștem că toți avem o poveste a noastră personală cu un dascăl din primii ani de școală, care ne-a făcut să îndrăgim o anumită materie și ne-a influențat decisiv cariera profesională.
Știu că nu este o muncă ușoară și am apreciat întotdeauna rolul deosebit de important pe care îl îndeplinesc cadrele didactice în configurarea traseului de formare și descoperire a abilităților fiecărui elev în parte.
Felicitări, dnă director Ioana Bucur, stimate cadre didactice, dragi elevi și părinți, pentru tot ce realizați zi de zi în complexul proces educațional!
La mulți ani Gimnaziului ”Alexandru Ioan Cuza” cu ocazia aniversării centenarului!
deputat Dumitrița Gliga