În teorie, o locuință contemporană este combinația cea mai eficientă între stil și funcționalitate. Pereții care ne înconjoară au ajuns să spună mai multe despre noi, reperezentând valorile și acțiunile pe care le întreprindem. O cameră decorată într-un mod simplu poate spune că nu suntem prea pretențioși, sau, din contra, că am analizat foarte bine și am eliminat surplusurile. O locuință amenajată în stil clasic sau chiar rustic, în care plusam cu un semineu, atestă faptul că dorim să arătăm apreciere pentru istorie, durabilitate și confort.
Tehnologia a evoluat, tehnicile de constructie evoluând și ele, la fel ca și soluțiile termice pe care le avem sau pentru care vom opta pentru casele noastre. De-a lungul timpului, scopul și aspectul unui șemineu s-a schimbat. Cu ani în urmă, acesta reprezenta o necesitate, fiind esențial pentru încălzire.
În prezent, șemineul aduce un plus de eleganță, stil și atmosferă încăperilor în care este construit, păstrând, însă, și calitățile termice. La început acestea erau folosite în exclusivitate pentru căldura pe care o emanau, în zilele geroase și pe timpul nopții, doarece, în trecut, locuințele nu beneficiau de izolații. În plus, erau folosite și pentru gătit. Formele incipiente ale șemineului semănau mai mult cu o groapă în care ardea focul și în jurul căruia se adunau membrii familiei pentru a interacționa la capătul unei zile lungi.
Un asemenea concept de “groapă de foc” aducea cu el și o serie de dezavantaje, și nu a putut supraviețui revoluției industriale care avea să aducă standardizarea sobelor și a șemineelor. Cei mai renumiți designeri de șeminee din această eră au fost frații Adam. Aceștia au perfecționat un stil de șemineu care avea sa fie folosit de multe generații. Cu atenția focalizată pe calitate și nu dimensiune, au dat naștere șemineului modern. Un aspect compact cu eficiență termică crescută trona acum peste toate celelalte forme.
Pana în anii 1800, majoritatea șemineelor erau deja construite din două parti. Cea exterioara alcatuită din camin și sprijinul lateral, fiind deseori modelată din lemn, granit sau marmură. Partea interioară sau focarul era făcut din fontă, care înca de pe atunci era decorată cu șamontă. Ca și acum, șemineele din era victoriană erau preferate de oameni pentru atmosfera caldă și confortabilă pe care o aduceau spațiului în care erau construite.
Profită de oferta unde toată tehnica modernă în construcția de șeminee este la apogeu și reactualizată de fiecare dată când apare ceva nou pe piață, precum seminee centrala care pot încălzi întreaga casă. La Şeminee Vaslui găseşti o gama largă de termoşeminee, seminee centrală, focare semineu, sobe pe lemne, coşuri de fum şi accesorii pentru întreţinerea în cât mai bune condiţii a şemineului.