A fost delicios, nu-i asa? Dar o bere sau o bautură alcoolica?
Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă in corpul tau cand consumi sucuri acidulate?
Jumatate din populația României consuma zilnic, sucuri gen cola, fanta, sweppes, etc..
Stiati ca 1 pahar de Coca-Cola conține 10 lingurite de zahar? Daca ti-as oferi 10 pliculețe de zahar alb, le-ai manca?
Consumul de băuturi carbogazoase, determina alterarea stării de sănătate : carii, influenteaza alegerile alimentare: consuma mai putine fibre, minerale, bitamine, lactate, predispozitie la DZ2, boli cardiovasculare, reflux gastro esofagian, ulcer, pana la cancer.
Stiati ca anual mor peste 184.000 de oameni la nivel mondial din cauza băuturile răcoritoare?
Coca cola, are efectul héroïnei asupra creierului uman.
La 20 minute de la consum, glucoza din sange crește dramatic, nivelul de insulină explodează, iar ficatul transforma tot zaharul in grasimi. Da, ati auzit bine, ficatul transforma tot zaharul in grasimi.
40 minute de la consum, cafeina este absorbita total in intreg organismul, pupilele se dilata, creste tensiunea arteriala si receptorii de adenozina din creier, primesc informația si transmit mai departe organului central sa blocheze starea de oboseala.
5 minute mai târziu, secreția neurotransmotatorului, dopamina, răspunzător de centrii plăcerii si récompensei ește crescută, are efectul heroinei, determinand, dorinta de a mai consuma coca cola.
Berea cu alcool… Un pahar de bere, este sănătate curata!
De ce?
Conţine polifenoli cu proprietăţi antioxidante şi ajută la stimularea circulaţiei sângelui. În plus, datorită ingredientelor sale naturale, este o foarte bună sursă de magneziu şi potasiu, iar prin conţinutul de antioxidanţi şi fibre solubile poate contribui la cresterea nivelului de colesterol bun (HDL)
Susține sistemul cardiovascular, previne bolile de inima, scade LDL Colesterolului si îmbunătățeste nivelul de homocisteina.
Previne boala Alzheimer, osteoporoza, DZ2, calculii renali, diverse tipuri de cancere si combate H. Pylori.
Precauții in consum: sarcina, alaptare, astm, guta, HTA, in caz de predispozitii la dislipidemii, pancréatita, ulcere de stomac, porfirie, etc si bineînțeles berea interacționează cu diverse tipuri de medicamente.
Vinul si in special vinul rosu, a fost îndelung studiat.
Este bogat in resveratrol, susține sistemul cardiovascular
Efecte benefice asupra flore intestinale
Creste nivelul de omega 3, din sange si plasma.
Susține sănătatea inimii, a întreg sistemul cardiovascular si previne DZ2.
Normalizeaza tensiunea arteriala si susține sănătatea arterialor
Îmbunătățeste funcțiile creierului dupa un avc, datorita resveratrolului, care creste oxigenarea vaselor sangvine.
Previne diverse cancere : de San, prostata, Colon, plămâni.
Dacă îţi place să consumi ocazional un pahar de bere sau de vin, atunci nu-ţi refuza această plăcere, însă asigură-te că te limitezi la cantităţi mici şi nu face un obicei zilnic din acest lucru. Astfel, vei reuşi să îmbini beneficiile enumerate de studiile pro, dar ai grijă şi la efectele nocive pe care le are în general consumul de alcool, iar băuturile carbogazoase, le poți inlocui, cu apa minerala natural carbogazoasa, limonade sau apa infuzata cu fructe.
Nutritionist specializat in Testari Genetice, Nutritie clinică si comunitara