Cele mai frecvente tipuri de cancer înregistrate în rândul persoanelor care consumă zilnic alcool sunt cele la esofag, stomac, colon, pancreas, plămâni, ficat şi prostată.
Consumul zilnic de bere, dar şi de băuturi alcoolice tari, poate spori de până la trei ori riscul de a dezvolta diverse forme de cancer, potrivit rezultatelor unui studiu.
Berea este periculoasa pentru organism pentru ca:
Abuzul de bere poate duce la imbolnavirea corpului, la dezvoltarea de ciroza hepatica.
De asemenea o cantitate mare de bere afecteaza tractul gastro-intestinal, provocand aparitia unor boli grave la nivelul acestuia.
Berea in exces afecteaza inima si rinichii, favorizeaza aparitia unor boli si afectiuni ale acestora.
Consumul mare de bere duce la cresterea tensiunii arteriale.
Berea este interzisa la femeile gravide sau care alapteaza, dar si la copii.
Berea da dependenta deoarece contine substante care au proprietati similare cu morfina. O astfel de dependenta este mai mare decat cea de vodka.
Persoanele care sufera de ulcer gastric, diabet, ciroza hepatica, hipertensiune arteriala si gastrita nu trebuie sa bea deloc bere pentru ca isi agraveaza si mai mult boala.
Berea in exces afecteaza negativ celulele creierul, scade nivelul de inteligenta.
Abuzul de bere scade potenta, performantele sexuale.
Berea este benefica pentru organism doar daca este consumata in cantitate moderata. Medicii australieni recomanda doar un pahar de bere (0,33 litri) pe zi, iar medicii germani doar o bere de 2-3 ori pe saptamana.
Nutritionist specializat in Testari Genetice, Nutritie clinică si comunitara