Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că zahărul ne îngraşă şi ne distruge dinţii. Recent, însă, numeroase studii arată că această plăcere dulce reprezintă mai mult decât „calorii goale”, fiind de fapt o veritabilă toxină şi întâia cauză a afecţiunilor grave.
„Zahărul ucide”, acesta este mesajul.
Statisticile îngrijorătoare pot fi explicate prin faptul că în ultimii 50 de ani consumul de zahăr la nivel mondial s-a triplat. Obezitatea, hipertensiunea, diabetul de tip II şi problemele cardiace sunt doar câteva dintre afecţiunile provocate de consumul de zahăr. „Zahărul” se referă atât la sucroză (adică zahărul alb şi brun obţinut din trestia de zahăr şi din sfeclă) cât şi la siropul de fructoza din fructele consumate cu Kilogramele, nu cu suta de grame, cum este normal! Glucoza este metabolizată de fiecare celulă din corpul nostru, în timp ce fructoza este metabolizată în mare parte de către ficat. Când o persoană consumă un nivel ridicat de fructoză, ficatul este suprasolicitat, astfel că o transformă în grăsime. O parte din această grăsime ajunge în sânge, generând colesterolul rau LDL. Cu timpul, acest colesterol formează plăci care blochează arterele şi provoacă atacuri de cord.
Consumul de zahăr creşte totodată riscul de a dezvolta cancer. Morala: limitati consumul de zahar si indreptati-va catre indulcitori naturali: stevie, xylitol, banana, curmale, miere, sirop de arțar bio , etc.
Nutritionist specializat in Testari Genetice, Nutritie clinică si comunitara