𝟔 𝐔𝐧𝐢𝐭𝐚𝐭𝐢 𝐝𝐞 𝐀𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐧𝐭𝐚 𝐌𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐥𝐚 𝐀𝐦𝐛𝐮𝐥𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞, finanțate prin PNRR, contracte în curs de semnare:
Dotarea 𝐀𝐦𝐛𝐮𝐥𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐠𝐫𝐚𝐭 𝐚𝐥 𝐒𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐂𝐥𝐢𝐧𝐢𝐜 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐌𝐮𝐫𝐞𝐬, cu o valoare totală de 16 de milioane de lei, fără TVA, din care 13 milioane, prin PNRR;
Reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Cabinetelor din Ambulatoriile de Specialitate din cadrul 𝐂𝐚𝐝𝐫𝐮𝐥 𝐒𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐂𝐥𝐢𝐧𝐢𝐜 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐔𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭𝐚 𝐓𝐚𝐫𝐠𝐮 𝐌𝐮𝐫𝐞𝐬, cu o valoare totală de 13 de milioane de lei, fără TVA, integral acoperită prin PNRR;
Unitate de Asistență Medicală Ambulatorie din cadrul 𝐒𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 „𝐆𝐞𝐨𝐫𝐠𝐞 𝐄𝐦𝐢𝐥 𝐏𝐚𝐥𝐚𝐝𝐞” din Târgu Mureș, cu o valoare totală de 29 de milioane de lei, fără TVA, din care 13 milioane, prin PNRR;
Dezvoltarea infrastructurii Unității de Asistență Medicală Ambulatorie din cadrul 𝐒𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐒𝐨𝐯𝐚𝐭𝐚-𝐍𝐢𝐫𝐚𝐣, cu o valoare totală de 17 de milioane de lei, fără TVA, din care 12 milioane, prin PNRR;
Reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului de Specialitate din cadrul 𝐒𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚𝐥 𝐒𝐢𝐠𝐡𝐢𝐬𝐨𝐚𝐫𝐚, cu o valoare totală de 15 de milioane de lei, fără TVA, din care 13 milioane, prin PNRR;
Dezvoltarea infrastructurii Unității de Asistență Medicală Ambulatorie din cadrul 𝐒𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚𝐥 „𝐃𝐫. 𝐆𝐡𝐞𝐨𝐫𝐠𝐡𝐞 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐧𝐞𝐬𝐜𝐮” 𝐝𝐢𝐧 𝐓𝐚𝐫𝐧𝐚𝐯𝐞𝐧𝐢, cu o valoare totală de 13 de milioane de lei, fără TVA, integral prin PNRR.
În luna martie se va semna contractul de finanțare pentru 𝐍𝐨𝐮𝐥 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐂𝐡𝐢𝐫𝐮𝐫𝐠𝐢𝐜𝐚𝐥 𝐂𝐚𝐫𝐝𝐢𝐨𝐯𝐚𝐬𝐜𝐮𝐥𝐚𝐫 𝐥𝐚 𝐈𝐧𝐬𝐭𝐢𝐭𝐮𝐭𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐔𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐁𝐨𝐥𝐢 𝐂𝐚𝐫𝐝𝐢𝐨𝐯𝐚𝐬𝐜𝐮𝐥𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐢 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐥𝐚𝐧𝐭 𝐓𝐚𝐫𝐠𝐮 𝐌𝐮𝐫𝐞𝐬, cu o valoare de 523 de milioane de lei, fără TVA, din care 497 de milioane vor fi finanțate prin PNRR.
O felicit pe doamna manager a Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș, dr. Mariana Ciorba, care a reușit, printr-o muncă asiduă în echipă, să contureze și să ducă la bun sfârșit un proiect important pentru județul Mureș.
Felicitări și recunoștință acelora care fac performantă la această instituție, aducând prestigiu județului Mureș: prof. univ. dr. Horațiu Suciu, dr. Liviu Morariu și întregii echipe!
Prin PNRR, în județul Mureș se vor construi 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐠𝐫𝐚𝐭𝐞 𝐥𝐚 𝐁𝐞𝐢𝐜𝐚 𝐝𝐞 𝐉𝐨𝐬, 𝐑𝐚𝐜𝐢𝐮, 𝐄𝐫𝐞𝐦𝐢𝐭𝐮 și 𝐇𝐨𝐝𝐚𝐜, iar 30 de medici de familie din județ vor primi finanțare pentru dotarea și renovarea cabinetelor medicale.
În perioada următoare se vor desemna și proiectele câștigătoare pe componentele 𝐂𝐚𝐛𝐢𝐧𝐞𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐥𝐚𝐧𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐟𝐚𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚𝐥𝐚, 𝐒𝐞𝐜𝐭𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐧𝐬𝐢𝐯𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐧𝐨𝐮-𝐧𝐚𝐬𝐜𝐮𝐭𝐢 si 𝐄𝐜𝐡𝐢𝐩𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐦𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚𝐭𝐞 𝐫𝐞𝐝𝐮𝐜𝐞𝐫𝐢𝐢 𝐫𝐢𝐬𝐜𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐟𝐞𝐜𝐭𝐢𝐢 𝐧𝐨𝐬𝐨𝐜𝐨𝐦𝐢𝐚𝐥𝐞.
Spitalul Clinic Județean Mureș a depus pe această componentă proiectul privind ”𝐑𝐞𝐝𝐮𝐜𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐫𝐢𝐬𝐜𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐟𝐞𝐜𝐭𝐢𝐢 𝐧𝐨𝐬𝐨𝐜𝐨𝐦𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐢𝐧 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐮𝐥 𝐒𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐂𝐥𝐢𝐧𝐢𝐜 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐌𝐮𝐫𝐞𝐬”.
Acestor proiecte se adaugă 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐦𝐚𝐫𝐢 𝐚𝐫𝐬𝐢, care va fi construit la Târgu Mureș.
La sfârșitul lunii decembrie 2022 au fost finalizate Proiectul tehnic și detaliile de execuție pentru noua clădire complexă a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Târgu Mureș, ce va include Centrul de mari arși, blocul operator, ATI și conexiune cu clădirea existentă a spitalului.
Licitația pentru desemnarea constructorului este organizată de Unitatea de Management Programe a Băncii Mondiale din cadrul Ministerului Sănătății.
Conform proiectului va fi construită o clădire nouă – Centrul de mari arși – legată de spital printr-o pasarelă, clădire care va avea subsol, parter, patru etaje plus etaj tehnic.
Proiectul include:
– centrul cu paturi pentru mari arși;
– blocul operator cu 25 de săli de operație;
– secția clinică Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) cu 44 de paturi;
– spații conexe, precum stație de sterilizare, unitate de transfuzii sanguine, centru de formare, spații tehnice, spații administrative și logistice;
– relocare heliport.
Investiția se ridică la aproximativ 60 milioane de euro.
Totodată, începând cu luna decembrie 2022, județul Mureș are unul din 𝐜𝐞𝐥𝐞 𝐦𝐚𝐢 𝐩𝐞𝐫𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐧𝐭𝐞 𝐥𝐚𝐛𝐨𝐫𝐚𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐫𝐚𝐝𝐢𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐭𝐚𝐫𝐚.
Noul laborator de radioterapie al Spitalului Clinic Județean Mureș a fost realizat prin fonduri de la Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Mureș, iar aparatele au fost aduse printr-o finanțare a Băncii Mondiale.
Valoarea totală a lucrărilor pentru construirea buncărului de radioterapie se ridică la 5,7 milioane de lei, iar valoarea aparaturii se ridică la aproximativ 12 milioane de lei.
Acest proiect a fost realizat prin dedicarea managerului Spitalului Clinic Județean Mureș, dr. Ovidiu Gârbovan, care a reușit, prin investițiile realizate în ultimii ani, să crească semnificativ standardele serviciilor oferite.
Deputat Dumitrița Gliga