Prezenţa la televiziunele naţionale a patriotului “soldat” Adrian din Găneşti nu mai este o surpriză pentru nimeni. Sinceritatea şi patriotismul său natural l-a făcut pe Adrian unul dintre cei mai iubiţi “soldaţi” ai ţării.
Iată ce afirmă Marina Almăşan, realizatoarea emisiunii “Femei de 10, Bărbați de 10” care se va difuza în ziua de 1 iunie de la ora 15.00 pe TVR2:
Am înregistrat o emisiune în colaborare cu Ministerul Apărării Naționale ( prilej pentru a-i mai mulțumi încă o dată generalului Cătălin Zisu) , o ediție plină de oameni frumoși, împachetați în haină militară. Dintre invitați, unul s-a detașat, în mod spectaculos. Purta și el haină militară, însă o măsură de..copil. Și nu, nu era un adult suferind de nanism hipofizar, ci era chiar un copil. Un copil de 7 ani, dintr-un sat din Mures, pierdut pe harta țării, un copil care și-a câștigat, pe drept cuvânt, renumele de “cel mai patriot român cu putință”. Și nu, nu faptul că e cel mai bun la matematică și că vorbește cu graiul unui adult și că citește carți pe bandă rulantă, că vrea să devină general de armată, că știe toate armele din dotarea oricărei oștiri moderne și că se visează inventatorul Mașinii Timpului – nu lucruri de acest gen m-au impresionat, în primul rând, ci că știe pe de rost istoria țării sale și că la 7 ani, găgâlicea din fața mea, înveșmântată în costumul fățos al Corpului de gardă al Armatei Române, măsură de copil, mi-a spus, cu seninătate,la microfon, că dacă îți iubești cu adevărat țara, trebuie să-i știi în primul rând istoria… Iar cand ne-a recitat tuturor, profilat pe colecția impresionantă de arme din curtea Muzeului Militar, o poezie profund patriotică, i-am vazut pe toți cei din jur privindu-l fascinați, ca pe ceva ireal, ca pe o ciudățenie rătăcită în vremurile noastre bezmetice. Câti din prichindeii voștri – copii sau nepoți – știu, la 7 ani, o poezie dedicată țării lor? Nu trebuie să-mi răspundeți..