21 655 de români au nominalizat destinațiile preferate în competiția vacanțelor în România pe www.destinatiaanului.ro. Urmează să aflăm care-i cea mai frumoasă destinație în fiecare din cele 3 mari provincii istorice.
A doua ediție a competiției Destinația Anului, prezentată de PrimaTV și susținută de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului și de Alianța Pentru Turism, își alege destinațiile finaliste iar numărul nominalizărilor publicului este cel mai important factor.
Regiunile vor fi vizitate de echipa de Exploratori Destinatia Anului pentru a realiza emisiuni de prezentare. Se colecteaza votul publicului si al juriului Finalei Nationale. Destinatia Anului se stabileste in proportie de 2/3 votul publicului si 1/3 prin alegerea juriului.
Stațiunea Sovata, aflată în județul Mureș, cunoscută și sub numele de “perla stațiunilor balneoclimaterice din Transilvania” este renumită pentru lacurile sale unice în lume. Sovata este o stațiune pentru orice sezon, recunoscută la nivel European, încă din anul 1850. Lacurile cu ape clorurate și sodice – cât și nămolul din ele – au proprietăți terapeutice pentru o multitudine de afecțiuni, în special pentru afecțiunile ginecologice. Înconjurată de dealuri împădurite cu fagi, stejari, carpeni, ulmi, castani, brazi și stejari, cât și de Muntele de Sare, stațiunea oferă posibilități excelente și pentru odihnă și relaxare. Clima este subalpină, cu veri răcoroase și ierni blânde. Renumele stațiunii se datorează lacurilor Ursu (46.000 m2), Aluniș (9.000 m2), Verde (5.000m2), Negru, Roșu, Mierlei și Șerpilor, cu ape clorurate (cu concentrație mare – de la 40 la 250 g/litru) și sodice, prezentând fenomenul de heliotermie. Obiective turistice în Sovata: – Lacul Ursu, numit și ”Marea Moartă a Europei”, are cea mai mare concentrație salină de pe planetă, fapt ce îl face unic în lume. Suprafața acestuia depășește 40.000 mp. – Drumul Sării, cu structuri din lemn, care facilitează accesul turiștilor în zona Lacului Ursu din Sovata, unde se află un loc unic pe plan mondial, „Arboretele de pe Sărături”, un munte de sare acoperit cu vegetație, inclusiv cu arbori.
Mocănița sau locomotiva cu aburi pentru linie îngustă seria 764052, face parte din lotul de 10 locomotive construite în anul 1949. Reabilitată recent, mocănița cu aburi circulă din nou pe traseul Sovata – Câmpu Cetății – Parcul Adrenalin Plus, primul parc de aventuri din Sovata, – Traseul 14 cruci, un traseu care înconjoară lacurile din stațiune, ajungând astfel si la Muntele de Sare. într-o liniște adâncă. – Satul Corund, un sat ce ascunde multe bogații și este promotorul artei olăritului – Pârtia Aluniș, singura pârtie de schi din județul Mureș, se află la câțiva kilometri de stațiunea balneară.
Aplicația Visit Sovata a fost lansată de Primăria orașului și de Centrul Național de Informare și Turism, Cu ajutorul aplicației, cei care ajung pentru prima dată la Sovata, pot afla povestea vilelor în care sunt cazați, pot descoperi atracțiile turistice, dar și unde pot mânca preparate tradiționale specifice zonei. În afara descrierii atracțiilor turistice, pot fi găsite fotografii și imagini video ale acestora, în galeria de imagini, iar turul virtual prezintă, pentru anumite atracții, o panoramă de 360 grade. Aplicația permite ca toți cei interesați să contacteze telefonic operatorul turistic al atracției sau să acceseze pagina de internet a acestuia. Modernizarea Ensana Health Spa Hotel 4* – Modernizarea străzi urbane în Orașul Sovata. Proiectul „Amenajare centru cultural și zonă pietonală centrală în orașul Sovata” se va implementa în două locații, având și două categorii de investiții. Pe amplasamentul de pe str. Principală, nr.161 se va amenaja Centrul cultural, care va avea două săli, una cu 500 locuri și una mai mică, având o capacitate de 150 locuri, într-un imobil cu parter și mansardă parțială, construit pe o suprafață totală de 1.428,15 mp. Pe amplasamentul de pe str. Principală nr.157 se va amenaja zona pietonală centrală, pe o suprafață de 1.915 mp. Proiectul prevede investiții în realizarea de alei asfaltate, alei din piatra naturală, zone verzi înierbate, arbori și arbuști ornamentali
Bucurați-vă de evenimentele relaxate, cu multă bună dispoziție din Sovata și pătrundeți în atmosfera voioasă a localnicilor. Adăugați un plus de varietate vacanței dvs. cu specific balnear și aflați mai multe despre viața și festivitățile din Sovata. Bună dispoziție, muzică, dansuri și preparate culinare delicioase – toate acestea vă așteaptă în această stațiune – Zilele lacului Ursu. La finalul lunii mai, orașul termal celebrează cea mai importantă atracție a sa – lacul Ursu. Timp de trei zile, o varietate de opțiuni culturale și de divertisment vă sunt puse la dispoziție. – Festivalul dovleacului. Octombrie este luna dovlecilor. Veți putea vedea aproape 1500 de dovleci expuși vizitatorilor. Terasele și intrările în case sunt decorate cu toate tipurile de dovleci pentru acest festival cu durata de trei zile. Restaurantele oferă meniuri cu preparate din dovleac. Meșteșugarii își prezintă produsele. Artiștii și grupurile artistice oferă spectacole de muzică și dans. – Festivalul sarmalelor din Praid. Operele de artă culinară vă așteaptă la festivalul sarmalelor din Praid. Bucătarii din regiune se adună și concurează pentru a pregăti cele mai bune rețete de varză umplută. Urmăriți-i la lucru și gustați din preparatele delicioase. – Spectacole de teatru și dansuri în Centrul cultural. Centrul cultural oferă un program cu spectacole de teatru, prezentări ale grupurilor de dans popular, concerte și spectacole de păpuși.
Mai multe detalii și informații pe http://www.visitsovata.ro/
Destinația Anului: cea mai importantă competiție de promovare a turismului intern prin popularizarea destinațiilor turistice ale României în mediul online, în emisiuni PrimaTV, prin implicarea directă a românilor pe destinatiaanului.ro, și prin colaborarea cu bloggeri și influenceri de turism. Aflată la a doua ediție, Destinația Anului ridică ștacheta prin parteneriatul cu Ministerul Antreprenoriatului și Turismului și Alianța Pentru Turism, prin introducerea unei jurizări extinse in două etape (pe regiuni și națională) și o dublare a intensității comunicării.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.