Fondatorii Taste of Transylvania, alaturi de un grup de chefi din toata tara, au sustinut zilele acestea o cina deosebita, “la 10 maini”, cu scopul de a promova gastronomia transilvana si pentru a arata ca nu este nevoie sa ne indepartam de traditii pentru a reinterpreta gastronomia traditionala.
Dincolo de demonstratia gastronomica, evenimentul la care a participat si chef Adam Meszaros, unul dintre cei mai cunoscuti chefi ai Ungariei, apreciat cu doua stele Michelin, a avut drept scop definirea gastronomiei ca domeniu reprezentativ pentru cultura si traditia romaneasca, evidentiindu-se necesitatea implicarii Statului in includerea Romaniei pe harta ghidului gastronomic Michelin.
Iubitorii de traditii si pasionatii de cultura culinara au si anul acesta un loc de intalnire in Transilvania: este vorba despre Taste of Transylvania, festivalul gastronomic care ne propune redescoperirea gusturilor de odinioara intr-o interpretare unica a mai multor chefi din toata tara, dar si din Ungaria.
Anul acesta, Taste of Transylvania va avea loc intre 12 si 15 septembrie, in traditionalul sat de vacanta Boros din Lunca de Jos, Harghita.
Dorinta care sta la baza acestui eveniment este de a aduce fata in fata “noul” si “vechiul” in bucataria romaneasca si de a promova gusturile transilvane intr-o interpretare creativa a celor mai buni chefi din Romania.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.