Stevia se gaseste peste tot, absolut peste tot, mai ales in tarabele din piete la inceputul primaverii. Este cel mai eficient inlocuitor al zaharului si are importante proprietati antimicrobiene, antioxidante, antiglicemice si antihipertensive.
Stevia stabilizeaza nivelul de zahar din sange, mareste rezistenta la insulina si stimuleaza productia de insulina, fiind deosebit de eficienta in tratarea diabetului.
Mai mult, descurajeaza absorbtia glucozei in sange, stimuleaza functia pancreasului si inhiba candida, o infectie care se dezvolta in special in mediile dulci. Ceaiul de stevie inhiba pofta de dulciuri si alimente grase si este benefic pentru persoanele cu hiperglicemie.
Datorita proprietatilor antibacteriene pe care le are, stevia trateaza cu succes gingivita, cariile dentare si abceselor bucale. De asemenea, inhibi dezvoltarea organismelor infectioase din cavitatea bucala si imbunatateste sanatatea danturii. Ad
Consumat dupa masa, ceaiul de stevie previne si trateaza indigestia, deranjamentele stomacale si arsurile si imbunatateste functia gastrointestinala.