7 elevi de la liceele din Reghin au participat în vara trecută la un proiect Erasmus+. În urma acestei experiențe au realizat că nu este destul să își dorească schimbări în comunitatea lor, trebuie să se și implice și de ce nu, să preia inițiativa, să facă propriu-zis ceva. Și au reușit: au plantat sute de copaci. Numele lor este Pescăruș Ovidiu, Bozdog Mara, Hagymas Alexandra, Bor Andreea, Pilcă Tudor, Suciu Teodora și Sălăgean Elisa.
Concret
Astfel, în parteneriat cu Primăria Municipiului Reghin și împreună cu Liceul Tehnologic „Lucian Blaga”, Liceul Tehnologic „Petru Maior” și Liceul Tehnologic „Ioan Bojor” elevii au reușit să planteze, în data de 10 noiembrie, 300 de puieți.
„De două luni ne gândim la acest proiect și cum să îl punem în practică. Ne întâlneam cu toții să discutăm, să adunăm idei cât mai multe și să decidem ce și cum să facem. Proiectul a fost aprobat foarte repede, fiind apreciată inițiativa noastră. A fost nevoie să punem la punct multe detalii înainte să avem rezultatul final, cel care s-a văzut astăzi. Nu știam exact în ce constă realizarea unui proiect. Acum știm. După orele de curs ne adunam, discutam, dădeam telefoane, căutam parteneri. O parte din noi s-a ocupat de realizarea afișului, alții de printarea acestora, ne-am ocupat de promovarea în licee, de promovarea online, de realizarea listelor cu voluntari. A contat foarte mult că am reușit să ne împărțim responsabilitățile”, ne-a povestit Andreea Bor.
Astfel, mobilizarea tinerilor a fost exemplară: au reușit, în câteva ore, să planteze 300 de puieți în cartierul Unirii, de o parte și cealaltă a șoselei.
„Nu trebuie să ne oprim”
„Am fost plăcut surprinși când am văzut cât erau de implicați voluntarii. Fiecare lucra, reieșea din atitudinea lor dorința de a face un bine mediului. Ceea ce m-a surprins în mod plăcut și m-a bucurat nespus de mult este faptul că am văzut voluntari din exterior. Am avut parte de sprijin și din partea Liceului Silvic din Gurghiu, ei au venit gata echipați cu unelte și puieți. Totodată, am avut voluntari, cetățeni din Reghin, persoane care au aflat de activitate și au venit să dea o mână de ajutor. În urma zilei de astăzi concluzia este că nu trebuie să ne oprim! Reghinul are o mulțime de oameni minunați pe ajutorul cărora ne putem baza. Sunt mândru că sunt reghinean!”, a declarat Ovidiu Pescăruș.
Proiectul a fost sprijinit de către autoritățile locale. Tinerilor li s-au oferit puieți din pepiniera proprie a municipiului, ajutor din partea angajaților de la Departamentul Secția Zonei Verzi iar, după eveniment, tinerii au primit o masă caldă. De asemenea, ei au beneficiat de sprijinul și ajutorul trainerului Crina Slev, care a declarat: „Sunt tare mândră de ei. S-au mobilizat extraordinar de bine, eu le-am promis ajutor doar dacă gândesc ei proiectul și se organizează singuri. Au reușit să facă asta în mod exemplar. Sper ca ceea ce au reușit să facă astăzi le-a confirmat faptul că sunt capabili să realizeze tot ceea ce își propun! Faptul că am avut norocul să interacționăm, mie mi-a umplut sufletul”.
Grama Imola
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.