Szász Kincső a reprezentat județul Harghita, candidat pentru titlul de Regiune Europeană a Gastronomiei 2027 la Premiul European Young Chef 2024!
Pentru Kincső, pădurile și producătorii locali din Harghita sunt surse nesfârșite de creativitate, oferind totul, de la ierburi aromatice la vânat sălbatic și ciuperci. Ea se inspiră din rețetele tradiționale de familie și din moștenirea secuiască pentru a crea feluri de mâncare care să-i onoreze rădăcinile, îmbrățișând inovația.
La Premiul European Young Chef 2024, Kincső a prezentat „O aromă a pădurii din Carpați”, viziunea sa inovatoare despre Transylvanian Venison Stew. Acest fel de mâncare aduce un omagiu istoriei culinare a Harghitei, înrădăcinat în legenda cerbului de aur care a ghidat secuii spre patria lor.
Competiția a fost transmisă live pe canalul de YouTube al Regiunii Mondiale a Gastronomiei vineri 29 noiembrie.
Competiția a fost câștigată de participanta din Catalonia.