Prima ediție a Târgului Cetății, din acest an, va avea loc, în acest sfârșit de săptămână, la Târgu-Mureș, pe Bulevardul Cetății, în perioada 15-17 aprilie.
Pe lângă deja consacratele bunătăți locale: pâine, mezeluri, brânzeturi, gemuri și siropuri de fructe, băuturi, dulcețuri, miere, murături, dulciuri, prăjituri, conserve, ulei presat la rece, bere, ceaiuri, vinuri și altele, artizani autentici aduc la târg bijuterii, lumânări, lavandă, cosmetice natural. Și pentru că e sezon de înfrumusețare a balcoanelor și grădinilor, plante de sezon și cele aromatice au un loc aparte la târgul din această lună. Majoritatea producătorilor și artizanilor sunt mureșeni, dar, pentru ca oferta să fie cât mai bogată, doritorii pot găsi și produse din Alba, Harghita, Covasna, Sibiu și Cluj.
Noutatea Târgului Cetății este standul cu mâncare gătită, aflat chiar în mijlocul târgului. Toți cei care vin la cumpărături pot savura, pe loc, preparate tradiționale ardelenești, gătite de restaurante renumite din zonă, sau le pot duce acasă, la pachet .
Programul târgului este următorul: vineri, 11.00 – 20.00, sâmbătă, 10.00 – 20.00, iar duminică, 10.00 – 19.00.
Și în acest an, Târgul Cetății îți propune să sprijine și să promoveze artizanii și producătorii locali autentici și să încurajeze consumul de produse alimentare locale. Târgul Cetății este organizat de Asociația Mercur Creativ în parteneriat cu Primăria Târgu Mureș.
Cristina Manoilă
Event manager
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.