Magia sărbătorilor de iarnă au trăit-o toți cei care au fost prezenți la ”Târgul de Crăciun” organizat ieri, 11 decembrie, la Liceul Tehnologic ”Lucian Blaga” din Reghin. Târgul, o veritabilă lecţie de solidaritate și empatie, în care sunt implicaţi elevi și cadre didactice a ajuns la cea de-a XI-a ediție.
La eveniment au fost invitați partenerii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 3, Biblioteca Municipală „ Petru Maior” și cercul metodic al profesorilor consilieri școlari din Reghin.
Elevii, împreună cu profesorii voluntari și bibliotecarul din liceu, au pregătit diferite standuri cu decorațiuni de Crăciun, prăjituri, cozonaci, kürtös kalács, clătite, standuri cu băuturi non-alcoolice, cu ciocolată caldă, sucuri, cappuccino, cărți, jucării, haine, jocuri (table și darts), obiecte confecționate chiar de ei.
Vizitatorii au achiziționat cadouri de Crăciun, au socializat, atmosfera fiind întreținută de colinde.
De asemenea, printre elevi și-a făcut apariția Moș Crăciun, lăsându-se fotografiat și îmbrățișat.
Fondurile adunate sunt destinate beneficiarilor din cadrul proiectului „Moș Crăciun vine la toți”.
Obiectivul fundamental îl reprezintă ajutorarea copiilor aflaţi în situaţii dificile, pentru care Moş Crăciun să nu rămână doar un personaj de poveste. În acelaşi timp, se urmăreşte sensibilizarea elevilor, transmiterea ideii că sărbătoarea Naşterii Domnului înseamnă mai mult a dărui decât a primi, a împărtăşi cu ceilalţi pentru a avea cu adevărat sărbători fericite.
Este un proiect permanent care derulează de 11 ani prin care elevii realizează cadouri oferite celor care încă cred în minuni, persoane de vârsta a treia din centrele de asistență și îngrijire socială, copii din centrele de plasament și casele de copii, cazuri sociale.
Proiectul, inițiat în urmă cu 11 ani de către profesor Drescan Cristina alături de echipa de profesori voluntari, s-a lărgit pe parcursul anilor. În spiritul Crăciunului, al omeniei, al responsabilității sociale, alăturându-se coordonatorul târgului, profesor consilier școlar Böjte Kinga, profesorii Moldovan Emilia, Dumitrache Andreea dar și tot personalul didactic și nedidactic, auxiliar, împreună cu colectivul de elevi ai liceului. Dorința lor este să ducă tradiția mai departe.
”Organizarea unui asemenea târg înseamnă multă muncă, voluntariat și nu se poate realiza fără oameni inimoși. Iar acești oameni inimoși sunt elevii noștri. Cu ajutorul lor Moș Crăciun va ajunge la fiecare copil. Deasemenea, avem programe educative în derulare prin care conlucrăm cu comunitatea, programe ce contribuie la dezvoltarea armonioasă a voluntariatului” a declarat coordonatorul târgului, Böjte Kinga.
Totodată, evenimentul a constituit și un bun prilej de consolidare a poziției anti-bullying exprimată anterior de elevii Liceului Tehnologic ”Lucian Blaga”. Mesajele redate chiar dacă pe alocuri au avut un caracter hazliu s-au înscris în seriozitatea cu care fenomenul trebuie înțeles și tratat.
GRAMA IMOLA
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.