PontmarosStirile Punctul

Taste of Transylvania 2025, cel mai mare festival gastronomic din ţară are loc săptămâna viitoare

Între 4–7 septembrie, dealul Satului de vacanţă Boroş din Lunca de Jos se va transforma într-un spectacol al gusturilor, tradiţiilor şi inovaţiei culinare.

Pentru prima dată, festivalul îi aduce pe scenă pe unii dintre cei mai apreciaţi chefi ai lumii. Printre aceştia se numără Ana Roš, chef sloven al restaurantului Hiša Franko (3 stele Michelin şi o stea verde), desemnată „Cea mai bună femeie-chef din lume” în 2017 şi premiată la The Best Chef Awards 2024.

De asemenea, Alessandro Ingiulla, cel mai tânăr chef italian cu o stea Michelin, de la restaurantul Sapio din Sicilia, va încânta publicul cu experienţa sa. Lor li se alătură Iñaki Bolumburu, chef nomad din Ţara Bascilor, colaborator al mai multor restaurante Michelin şi coordonator al bucătăriei Āmalur din Bangkok.

România va fi reprezentată de chefi de top precum Alex Petricean (NOUA), Mihai Toader (Soro Lume), Oana Coantă (Bistro de l’Arte) şi Cezar Munteanu, care va coordona standul Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din România.

Din Ungaria vor sosi restaurante de prestigiu, precum Bábel şi Costes Downtown, ambele cu stele Michelin, dar şi celebra cafenea Gerbeaud din Budapesta. O apariţie de excepţie este Mészáros Ádám, singurul chef maghiar cu două stele Michelin, care va găti pentru public la standul restaurantului Páva din Odorheiu Secuiesc.

Pe lângă delicatesele culinare, festivalul va fi animat de concertele trupelor IRIS, Don’t Stop The Queen, Tárkány Művek şi Bogdan Simion.