22 de participanți, cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani, au participat, între 23 și 26 iunie, la un workshop interactiv la Biertan, Sibiu, conform unui comunicat transmis săptămânalului Punctul de către organizatori. Astfel, participanții au dat dovadă de multă inspirație și creativitate, iar la finalul sesiuni au apărut și rezultatele, a luat naștere scenariul unei piesei de teatru comunitar, piesa urmând să fie prezentată, cu public, în toamna acestui an.
Această activitate face parte din cadrul proiectului EDU-ACT, derulat în parteneriat de Fundația ,,Mihai Eminescu Trust” și Administrația Fondului Cultural Național. Scopul proiectului este de a dezvolta mijloace inovative de educație culturală în vederea protejării patrimoniului cultural local. Obiectivul general al proiectului este conștientizarea locuitorilor din trei comunități din zona centrală a Transilvaniei (Sighișoara, Mălâncrav, Archita), asupra importanței păstrării moștenirii locale.
Următoarea activitate din cadrul proiectului, început în luna aprilie, se va desfășura la Viscri, Brașov în perioada 7-8 iulie 2012, de această dată fiind vorba de un atelier de comunicare intitulat ,,Să ne înțelegem multimedia”. Acesta își propune să dezvolte abilitățile tinerilor în folosirea mijloacelor de informare moderne, prelucrare fotografii digitale, dar și crearea unui blog care mai târziu va fi actualizat chiar de către participanții la acest eveniment. Această forma de dialog contribuie la schimbarea preconcepțiilor despre diferențele dintre tinerii provenind din mediul rural și cei din urban.
Cristina Vancea